Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΟΥΜΟΥΛΙ

Ατυχές το πρωτοσέλιδο του Ζάρπα για την 46χρονη που βρέθηκε νεκρή .... Νεκρή από πυροβολισμό 46χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Καμάρα Κισάμουσκορπώντας ανησυχία στην πόλη της Κισάμου.
Φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την συνοικία Καμάρα της πόλης της Κισάμου, αλλά για το χωριό Καμάρα Κουμούλι στην Καληδωνία.
Για την ιστορία υπάρχουν στην Κίσαμο τρεις γειτονιές με το όνομα Καμάρα.... Καμάρα Καστελλίου, Καμάρα Κοτσιανών, Καμάρα Ροδωπού (Κουμούλι).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η καμάρα Κοτσιανών; και που η καμάρα Κολένι;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Επειδή το όνομα καμάρα το δώσανε οι βενετοί και το Καμάρα Κολένι δεν υπάρχει στα χωριά της Καστελλιάνας .... μάλλον είναι το ίδιο χωριό αλλά τότε το έλεγαν Καμάρα Κοτσιανών...θέλει ψάξιμο στους καταλόγους

Ανώνυμος είπε...

ΚOLENIS ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ και έμεινε η καμαρα του Κολένι