Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ...

Ο κ. Κουρουμπλής από το Ηράκλειο που βρέθηκε εξήγγειλε, ότι στους μικρούς δήμους της Κρήτης (κάτω από 20.000 πληθυσμό), θα υλοποιηθούν δύο ώριμα έργα, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πολύ ωραία....αλλά έχω μια απορία, εμείς που είμαστε κάτω από 20 χιλιάδες έχουμε καμιά ώριμη μελέτη ή την κάτσαμε την βάρκα πάλι; Για να θυμηθώ:
Περιφερειακός; .. άγουρη
Κλειστό γυμναστήριο; ...έχει σαπίσει
Νέο δημοτικό στάδιο; ... αγίνωτη 
Καταδυτικό πάρκο; ... προς ωρίμανση
Νέο Λύκειο; ...δεν υπάρχει τέτοιο φρούτο
Τελικά μας βλέπω με την εξαγγελία να μένουμε εκτός αν βάλουμε τα δυνατά μας....
αλλά και τι να του ζητήσουμε; Θα μπερδευτούμε αφού μας λείπουν τόσα και άλλα τόσα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν μελέτες από τον πρώην Δ. Ιναχωρίου... Α ρε Καστέλλι και πότε θα πάρεις μπρος...

Unknown είπε...

υπάρχουν αλλά με μαγικό τρόπο επί Μυλωνά εξαφανίστηκαν ...ψάχνουμε τώρα στους μελετητές να μαζέψουμε την κακομοιριά μας .

Ανώνυμος είπε...

ολο λαμογίες και εξυπναδες πάντως το παραλιακο μέτωπο η μελέτη που φτάνει απο Νωπήγεια έως γραμβούσα

Ανώνυμος είπε...

πέρναμε τον παλαιό δρόμο απο Κολυμπάρι και μέσα και μας πιάνει κατάθλιψη λες και είμαστε απο άλλο πλανήτη πάτε μια φορά Χανιά απο τον παλιό δρόμο να δείτε ήντα γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Υπάρχει ώριμη μελέτη παραλιακού μετώπου; Από πότε;

Ανώνυμος είπε...

η πιο ωριμη μελετη στο δημο ιναχωριου ηταν το "παρτι" στις καντινες και πως θα γεμιζουν οι "κοιλιες" και το μονο που προσεφερε αυτος ο μικρος Δήμος στην συννένοση ηταν τα 600.000 ευρω χρεος που δεν πληρωνε το τελος .. δεν αθωόνεσαι στα μάτια της κοινης γνωμης και των πολιτων κατηγοροντας τους επομενους και τους προηγουμενους με αερολογιες και αβασιμες καταγγελιες καποιοι εχεται υπαρξει και στο παρελθον πρωταγωνιστες αυτου του θιασου αλλα το εργακι σας δεν ειχε μεγαλη επιτυχια

Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

οι ώριμες μελέτες που παρέδωσε ο πρώην Δήμος Ιναχωρίου ήταν οι εξής : Ασφαλτόστρωση δρόμων που οδηγούν σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο ΤΚ ΒΑΘΗΣ - Ασφαλτόστρωση δρόμου που οδηγεί στο Αλιευτικό καταφύγιο Σταυρού ΤΚ ΒΑΘΗΣ -Αποκατάσταση Φάρου Λαφονησίου - Ανάπλαση περιοχής Ξηροποτάμου ποταμού στην περιοχή Στόμιου ΤΚ ΒΑΘΗΣ -Δημιουργία υφάλου και καταδυτικού πάρκου στην περιοχή ανάμεσα νήσου Λαφονησίου και ακρωτηρίου Λέντους - και κάποιες άλλες που δεν θυμάμαι τώρα .
Όσο για αυτά που λέει ο παπαγάλος "γνωστός και μη εξαιρετέος" η Μονομετοχική Δήμου Ιναχωρίου δεν άφησε ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ και οχι μόνο τους άφησε και 115.000,00 € στην τότε Εμπορική Τράπεζα ...το θέμα με το ποσοστό που θα απέδιδε στο κράτος είναι καθαρά πολιτικό και δεν τόλμησαν ποτέ να το ακουμπήσουν γιατί τους βόλευε σαν υποτιθέμενη δημοτική αρχή ....εμείς καταθέταμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 20% επί των καθαρών εσόδων για λογαριασμό της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και είχαμε αφήσει και 35.000,00€ για την χρήση , που αναλογούσαν ,του 2010 και απαξίωσαν να τα καταθέσουν ...γιατί????
Ακόμα θα ήθελα πάρα πολύ να μας ενημερώσει ο "γνωστός ξερόλας" πόσες μηνύσεις έχουν γίνει για τα 6 χρόνια διαχείρισης της παραλίας Λαφονησίου από τις κρατικές Υπηρεσίες στον Δήμο Ιναχωρίου .... ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ... και πόσες για τα 4χρόνια του "ταρίφα" ....πόσα είναι τα πρόστιμα που τους έχει επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και βαρύνουν τον Δημότη Κισάμου ...να μας δείξει της εκθέσεις του ΣΔΟΕ και τι έχουν βρει , άσχετα εάν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ , πολιτικά κουκουλώθηκαν και το βασικότερο με ποινών υπογραφές ξεπουλήθηκαν τα σύνορα μας στον αιγιαλό ????
Ως εδώ κρυφτείτε πίσω από το δαχτυλάκι σας , μείνετε στην κακομοιριά σας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει , όταν έρθει Η ΩΡΑ , όλα θα βγουν στην φόρα και για το Λαφονήσι και για πολλά άλλα και μία συμβουλή προπάντων ΠΡΟΣΟΧΗ μην γλιστρήσετε στα λάδια και στην επιστροφή ...
Ιάκωβος Σπερελάκης από το ανυπότακτο Κούνενι και ο έχων το θάρρος της γνώμης του .

Ανώνυμος είπε...

οι σοβαροτητα και η ωριμοτητα των μελετων μαλλον ειναι σαν των αιρετων "συνταγματαρχών" που δοιηκουσαν τον δημο ιναχωριου μεχρι το 2010 και οπως καθαρα φαίνετε καποιες ηταν ρουσφετακια για τους ¨συνεργατες" (ασφαλιτες) του πρωην δημου . οσο για το χρέος ας πει και η τωρινη δημοτικη αρχη αν ειναι βεβαιωμενο χρεος στο δημο η οχι, εκτος αν δεν θελει να παρει θεση λογο κοινων "οραματων" και πρακτικων ... δεν ξερω ποιον εννοεις ξερολα αλλα μπορεις και εσυ να μας ενημερωσεις για τις καταγγελιες που επιβαρηναν τον κισσαμιτη δημοτη γιατι το θεατρο σκιων σας τις εκανε και αυτες μαλιστα χωρις κουκουλα. προσοχη στις λασπες μην αποβουλιαξετε γιατι οποιος σκαβει το λακκο του αλλουνου πεφτει ο ιδιος μεσα .. και οσο και αν σκουζει καποιος για την καθαροτητα του η αερολογια και η συκοφαντια πλυντηριο δεν γινονται.. Ευτηχως η κοινωνια του ιναχωριου ειναι πολυ μικρη και μας ξερει καλα ολους οτι και να λεμε
Α.Α.

Paterakis Giorgos είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΙ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΟΙΑ ΣΤΗ ΒΑΘΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΠΟΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΠΑΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ 98 % ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ..ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ .. ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΡΜΥΓΚΟΦΩΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ

Ανώνυμος είπε...

η κοινωνία της Κισάμου είναι πολύ μικρή , το Ιναχώρι γνωρίζει και αναγνωρίζει και προπάντων έχει διαπιστώσει ποιοι κατάφεραν να το γυρίσουν πίσω μέσα σε 3 1/2 χρόνια .
Πληροφοριακά στην Χρυσοσκαλίτισσα σε σύνολο 50+ θερμοκηπίων τρεις είναι από την πρώην Κοινότητα Βάθης και όλοι οι άλλοι είναι απο τα μεσοχώρια μέχρι τον Πλάτανο , άρα από αυτό βλέπετε την σπουδαιότητα του έργου ... τώρα για οικολογικές ευαισθησίες αναπτυξιακού χαρακτήρα σίγουρα δεν υπάρχουν οχι μόνο στην φρασεολογία σας αλλά ούτε περασιά κάνουν από την σκέψη σας . Το ότι το 98% από εσάς δεν ξέρει το Ιναχώριο το ξεχνάτε όμως όταν τα κονομάτε από τους επισκέπτες του Λαφονησίου , του Κεδρόδασους , του Μοναστηριού , της Μηλιάς κτλ.
Συμφωνώ να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί , αλλά και για αυτά που κουκουλώθηκαν και προπάντων για την υπογραφή που βάζει σε καθημερινούς μπελάδες και σε ατέρμονα δικαστήρια τον Δήμο μας .
Τώρα για συκοφαντίες κουκούλες και ρουσφέτια ΑΑ , μην ανησυχείς κανείς δεν σου παίρνει το δίπλωμα και όλοι αναγνωρίζουμε το μάστερ σας .
Όσο για τον Αερινό , αυτό το ηρωικό και πανέμορφο χωριό , αγαπητέ Γιώργο φρόντισε όταν πας να μην τσαλωπατήσεις τους μερμύγκους γιατί δυστυχώς τα έχουμε ανάγκη στην τελευταία μας κατοικία .
Ιάκωβος Σπερελάκης .

Paterakis Giorgos είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ "οικολογικές ευαισθησίες αναπτυξιακού χαρακτήρα" ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΥΘΗΝΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΩ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ 3 Η ΤΟΥΣ 50 ΠΟΥ ΛΕΣ .. ΤΟ 98% ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟ ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΕΡΙΝΟ ΠΑΩ ΣΥΧΝΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΑΦΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΜΕΡΜΥΓΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΜΥΓΚΟΦΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΙΣΗ ΠΑΛΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΧΩ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ. ΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΙΑΚΩΒΕ
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνούνε αγαπητέ Γιώργο και ας μην με ξέρεις και ας μην σε ξέρω ....η Κίσαμος είναι πάνω από όλα .
Αλλά η συζήτηση ξεκίνησε ότι δυστυχώς και έτσι είναι η πραγματικότητα ψάχνουμε ώριμα έργα για να ενταχθούν σε ΕΣΠΑ κτλ και ΔΕΝ υπάρχουν .Έτσι και εγώ έγραψα ότι έστω τοπικού , αλλά εξίσου σημαντικού , ενδιαφέροντος είχαμε παραδώσει σαν Δημοτική Αρχή Ιναχωρίου και τώρα που τα ψάχνουμε τα έφαγαν τα ποντίκια .
Το ότι στους άλλους Δήμους δεν υπήρχε τίποτε ,είναι αλλού παπά ευαγγέλιο ....
Πάντως παρόλα τα προβλήματα θα ενταχθούν έργα απο την Κίσαμο , αλλά το πρόβλημα θα παραμένει εάν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα ανέβει η Κίσαμος , προς πια κατευθυνση και με πιο τρόπο ...γιατί μέχρι τώρα μόνο σπασμωδικές κινήσεις γίνονταν.
Η άποψη μου είναι ότι τα βασικά είναι η πρόσβαση με ασφαλές οδικό δίκτυο , η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας , η σχολική στέγη , ο αθλητισμός πολιτισμός και η στήριξη της νεολαίας μας , η συνολική διαχείριση των μαργαριταριών της Κισάμου (Μπάλος -Λαφονησι -Φαλάσερνα)η ανάδειξη της ενδοχώρας και η εξαφάνιση της καμινάδας έτσι ώστε να αναπτυχθεί το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισάμου ...και άλλα πολλά που δεν μπορούμε να τα πούμε από εδώ .
Ιάκωβος Σπερελάκης