Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΛΩΣΣΑ

 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε για τη σωτηρία της αξιοπρέπειας του λαβωμένου ανθρώπου. Βάζει στόχους και παλεύει για τον άνθρωπο και είναι κήρυκας παγκόσμιας Ειρήνης. 
Δεν διακρίνει τους ανθρώπους σε φυλές, έθνη, κοινωνικές τάξεις, θρησκεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εκληφθεί διαχωριστικό μέσο για τους ανθρώπους του πλανήτη μας.
Οι βασικές χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης βρίσκουν τη δικαίωσή τους στο έργο του Ε.Σ. και στον εθελοντισμό.
Σήμερα που η Ελλάδα μας γέμισε πρόσφυγες, ξεριζωμένους, κατατρεγμένους, απελπισμένους, τραυματισμένους ψυχικά και σωματικά, ο Ε.Σ. Κισάμου δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος.
Τους συμπολίτες μας δεν τους τρομάζει το φάσμα της οικονομικής κρίσης που πλανάται πάνω και γύρω μας. Ξέρουν να χαμογελούν, να ελπίζουν να ονειρεύονται. Εναντιώνονται σθεναρά στην κρίση αξιών. Με στόχο τις πανάρχαιες αξίες και τα μεγάλα ιδανικά, με πίστη, ελπίδα και αγάπη στον συνάνθρωπό μας, με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας, του Δήμου, των σχολείων μας, των φιλανθρωπικών και πολιτιστικών συλλόγων μας, και τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού Σεβασμιωτάτου Ειρηναίου και του μεγάλου ανθρωπιστή και αγωνιστή συντοπίτη μας Κωστή Νικηφοράκη συμμετέχουμε στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Ο στεναγμός δεν έχει γλώσσα, τον προκαλεί ο πόνος και είναι ίδιος για όλους. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικό πρόσωπο. Δικαιούται τιμή, σεβασμό, αγάπη και ελπίδα χωρίς μεροληπτικές διακρίσεις. Ο Εθελοντής χρειάζεται να δώσει αγάπη, χαμόγελο, ελπίδα, μεταγγίζοντας έτσι την όρεξη για ζωή, κάτι που μόνο μια ανθρώπινη καρδιά μπορεί να κάνει.
Οι Σαμαρείτες μας έστειλαν ρουχισμό, είδη υγιεινής, επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες της Κω και συνεχίζουν και μαζί τους και εμείς…
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε. Είναι καθήκον μας, είναι ευθύνη μας...
Από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κισάμου
Οι Εθελόντριες Αδελφές Νοσηλευτικής





Δεν υπάρχουν σχόλια: