Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι Δήμοι Χερσονήσου και Ιεράπετρας είναι οι Δήμοι της Κρήτης που έχουν στα χέρια τους το έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών για σχεδιασμό δημιουργίας χώρων φιλοξενίας προσφύγων και στην Κρήτη ,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr.
Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι” από το Δήμο Ιεράπετρας.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας, Μανώλης Λουτσέτης, που παρέλαβε στο επίμαχο έγγραφο δήλωσε  κατηγορηματικά στο neakriti.gr  ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων στην Ιεράπετρα.
“Το έγγραφο όπως έχει διατυπωθεί, μας δίνει τη δυνατότητα να απαντήσουμε οτι δεν υπάρχουν ούτε ελεύθερα οικόπεδα, ούτε ελεύθερα αθλητικά κέντρα, ούτε ελεύθερα κάμπινγκ, ούτε ελεύθερες κατασκηνώσεις, ούτε ελεύθερα ξενοδοχεία, τα οποία στην παρούσα φάση δεν χρησιμοποιούνται και τα οποία και μελλοντικά δεν θα χρησιμοποιηθούν. Δεν υπάρχει τίποτα ελεύθερο. Ακόμη όμως και να υπήρχαν ελεύθερα οικόπεδα περιφερειακά του Δήμου, αυτά δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ηλεκτροδότηση και χώροι υγιεινής, για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες”. 
Από την Περιφέρεια Κρήτης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν έχει λάβει τέτοιο έγγραφο μέχρι στιγμής ,ενώ σε ανάλογη διαβεβαίωση προχώρησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: