Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ


Όλα τα σκάνδαλα στο προσκήνιο
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Έντονη είναι η δυσωδία που αποπνέει πλέον το πολιτικό σύστημα της χώρας καθώς τα Media βάλλουν ομαδόν κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ξεκινώντας με το σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που εμπλέκεται και ο πρόεδρος της Βουλής και φτάνοντας μέχρι τη λίστα των 32 πολιτικών που ερευνώνται για παράνομο πλουτισμό η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου.
Στον "πόλεμο" μπήκε και η εφημερίδα "Παραπολιτικά" επιτιθέμενη κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ χτύπησε και τις ευαίσθητες ηθικές χορδές της δικαιοσύνης αποκαλύπτοντας σεξουαλικά όργια δικαστικών στην Πελοπόννησο.
Η ακρίβεια και η αλήθεια των στοιχείων και των καταγγελιών μένει να κριθεί από τη δικαιοσύνη αλλά η σφοδρότητα και ο χρονισμός των επιθέσεων αποκαλύπτει πως κάτι άλλο πολύ μεγαλύτερο βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη νομή της πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των κοινοτικών κονδυλίων...
Η απάντηση Λιάπη
Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Μιχάλης Λιάπης με αφορμή το δημοσίευμα της Real News για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ζητώντας να συσταθεί εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά... κάποιων οι οποίοι εκλαμβάνουν τη σιωπή του ως αδυναμία. Η υπόθεση με το ξέπλυμα των 10,2 δισ. αν και διαψεύδεται και από τους τρεις εμπλεκόμενους έχει προκαλέσει αναταραχή στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα.
Η παράλληλη αποκάλυψη της λίστας των 32 βουλευτών που ερευνώνται για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό δημιουργούν εικόνα σήψης του πολιτικού συστήματος. Τα δεδομένα που έρχονται στη δημοσιότητα και τα πολλά και διαρκή χτυπήματα των ΜΜΕ κατά πολιτικών και η χρονική περίοδος στην οποία όλα αυτά εξελίσσονται εγείρει ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλη εφημερίδα επετέθη και κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας υπονοούμενα για εργολαβίες από το Δημόσιο κλπ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα δημοσιεύματα αλλά όπως φάνηκε δεν υπάρχει... φωτά.
Ο Μ. Λιάπης σε δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « αποτελεί στόχο κάποιων που θέλουν την πολιτική και ηθική του εξόντωση» και ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνήσει το ζήτημα προκειμένου να «λάμψει η αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: