Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09 ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/09 ΛΕΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ!!


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου εκφράζει ρητά την κατηγορηματική του αντίθεση στην ανακοινωθείσα κατάργηση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου Κισσάμου, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΑ 1130258 ΕΞ 2012/20-09-2012) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ΠΔ αντίστοιχα, δηλώνοντας έτοιμο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη για να αποτρέψει μία τέτοια αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ενέργεια. Η ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας του κράτους με τη συγχώνευση υπηρεσιών προφανώς και δεν εξυπηρετείται με το λουκέτο σε μία Οικονομική Υπηρεσία που εξυπηρετεί περίπου 25000 φυσικά και νομικά πρόσωπα σε ετήσια βάση και συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις αποτελεσματικότητας και απόδοσης εσόδων στο Κράτος. Με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δραχμές και περίπου 5000 δηλώσεις από φορολογούμενους, καθίσταται σαφές ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, για την αναστολή λειτουργίας ορισμένων ΔΟΥ της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Κισσάμου είναι νομικά και πραγματικά αναιτιολόγητη. Πλέον το Κράτος καθίσταται εχθρός του πολίτη. Οι κάτοικοι του Δήμου μας θεωρούνται επισήμως ως «μη προνομιούχοι». Και όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών. Δίχως διάλογο, αλλά με μέτρα διοικητικού καταναγκασμού. Η επαρχία απερημώνεται και αποψιλώνεται από 
Υπηρεσίες με κεντρικό σχεδιασμό του Κράτους. Καταργούνται Ειρηνοδικεία, ΔΟΥ, υποκαταστήματα ΙΚΑ, αποδυναμώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα, υπολειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα. Το δικό μας Ειρηνοδικείο που είναι το δεύτερο σε όγκο υποθέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επίσης καταργείται με βάση Π.Δ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει αποσταλεί στο ΣτΕ για νομικό έλεγχο. Πλέον η Δικαιοσύνη γίνεται ακριβή υπόθεση για τον απλό πολίτη. Η αδυναμία καταφυγής σ’ αυτήν λόγω του υψηλού κόστους εγκυμονεί κινδύνους και καταστρατηγεί τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού Χανίων μένει πλέον χωρίς δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό συνιστά κατάντημα για ένα σύγχρονο κράτος και μάλιστα του 21ου αιώνα. Απαιτούμε να ανακληθεί η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Κισσάμου και να ενδυναμωθεί η Οικονομική μας Υπηρεσία ακόμη περισσότερο για να καταστεί ακόμη αποδοτικότερη. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κισσάμου. Ζητάμε την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και τα υλικοτεχνικά μέσα. Το Δ.Σ. Κισάμου δηλώνει απερίφραστα ότι θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των δύο υπηρεσιών. Η διογκούμενη αποψίλωση του τόπου μας από Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίοδο οικονομικής κρίσης οδηγεί στην απερήμωση της Κισάμου και στην απομόνωσή της και είναι εύλογο ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία θα αντιδράσουν σφόδρα. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων να επανεξετάσουν την στάση τους και να μην προβούν σε ένα τέτοιο σφάλμα και ζητάμε άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων, διαφορετικά θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Ζητάμε από τους ΟΤΑ του ν. Χανίων (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμους), τα επιστημονικά σωματεία (δικηγορικός- ιατρικός Σύλλογοι, ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης κ.α.), τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να δηλώσουν την συμπαράστασή τους εμπράκτως στα δίκαια αιτήματα μας.
Αποφασίζουμε:
Την κατάληψη του Δήμου Κισσάμου, της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου και κάθε άλλης δημόσιας υπηρεσίας που στεγάζεται στον Δήμο μας από την Τετάρτη 26 και μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Ζητάμε από τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου να μας συμπαρασταθεί με το συμβολικό κλείσιμο των τοπικών επιχειρήσεων την Παρασκευή 28/9. Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Κισσάμου.
Την σύσταση τριμελούς Επιτροπής Αγώνα αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Κισσάμου Γ. Μυλωνάκη και τους πρώην Δημάρχους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φρ. Σκουλάκη και Κώστα Κουκουράκη. Εάν τα δίκαια αιτήματα μας δεν ικανοποιηθούν, η Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα θα συνέλθουν εκ νέου την Παρασκευή για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Καμία μορφή αντίδρασης δεν αποκλείεται. Ως έσχατη λύση το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσει εάν και όταν το κρίνει σκόπιμο ακόμη και την παραίτηση όλων των μελών του.
Την αποστολή του παρόντος στον κ. Πρωθυπουργό, τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές Χανίων, τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την κοινοποίησή του στα ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ΟΧΙ τέτοιες Απειλές με πιάνει πανικός !!

Αν Παραιτηθείτε όλοι ΜΑΖΙ (Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο) τότε ποιον θα κατηγορήσουμε ότι βούλιαξε το καράβι?

Ρε μας κοροιδευετε, αφήνουν τις καρέκλες τα λαμόγια με τους συμβουλάτορες?

Υ.Γ. Εδώ πάμε ακυβέρνητοι στον Δήμο καμιά 10αρια χρόνια τώρα και θα φοβηθούμε επειδή απειλούν ότι θα παραιτηθούν οι χειρότεροι των τελευταιων ετών???