Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ


Τριγμοί στα κόμματα ενόψει νέων μέτρων!!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ενώ οι διαβουλεύσεις για την τελική διαμόρφωση του πακέτου περικοπών συνεχίζονται και οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης  θα συναντηθούν πιθανότατα την Πέμπτη σε μία ακόμη προσπάθεια συγκερασμού απόψεων,  τα κομματικά επιτελεία τους βρίσκονται σε επιφυλακή, προσπαθώντας να προλάβουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές.
Στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επικρατεί αναβρασμός και πολλοί βουλευτές διαμηνύουν ότι δεν θα συναινέσουν σε οριζόντιες περικοπές, ή σε νέο ψαλίδισμα των χαμηλών συντάξεων.
Πάντως οι κομματικές ηγεσίες εκτιμούν ότι οι "αντάρτες" που θα καταψηφίσουν τελικά τα μέτρα ή θα αρνηθούν θετική ψήφο δεν θα είναι περισσότεροι από 6.
Θα αυτοδεσμευθούν στο ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΟΚ ενδέχεται να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας - και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει υποψήφιους "αντάρτες" ........
........ να εκφράσουν την αντίθεση τους.  Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θέλει να λάβει μόνος του  αποφάσεις. Θα παραπέμψει  το θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα αποφασίσει αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση  του πακέτου μέτρων.
Στην Ιπποκράτους γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καθοριστεί πλήρως η στάση του κόμματος, ειδικά ως προς τις περικοπές σε  χαμηλοσυνταξιούχους  και χαμηλόμισθους.
«Δίνουμε μεγάλο αγώνα για την οριστικοποίησή του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων ώστε αυτά να μην λειτουργήσουν υφεσιακά και να είναι εσωτερικά δίκαια και ισορροπημένα», δήλωσε ο  Ευ. Βενιζέλος. Μιλώντας αργότερα σε στελέχη του κόμματος, είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει νέος κεφαλικός φόρος, αλλά το απαιτούμενο ποσό  (2 δισ.) να βρεθεί από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην κόψη του ξυραφιού η ΔΗΜΑΡ
Δυσκολότερη είναι η επίτευξη εσωτερικών ισορροπιών στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ.
«Εμείς βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού». είπε ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.
«Από τη μία βαραίνει αποφασιστικά στη δική μας στάση η κοινωνική ευαισθησία που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε ως κόμμα της Αριστεράς, απέναντι στους ανθρώπους που υφίστανται αυτή την απίστευτη οικονομική πίεση», επεσήμανε ο κ. Λυκούσης.
"Από την άλλη όμως, πρέπει να πρυτανεύει στη σκέψη μας ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να δημιουργηθεί σ' αυτήν τη φάση μια σοβαρή πολιτική και κυβερνητική κρίση" πρόσθεσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: