Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα ζητάει από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απειλώντας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απήυθυνε σήμερα, Πέμπτη, στις ελληνικές αρχές αίτημα με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο της διαδικασίας παράβασης), για τη βελτίωση της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στη Δυτική Πελοπόννησο.

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΝΕΚΡΗ
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση παγκοσμίως και υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες προστασίας. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους φωλεασμού των θαλάσσιων χελώνων.
Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παράβασης για το συγκεκριμένο θέμα τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επιτροπή, «η Ελλάδα εξακολουθεί να ανέχεται την ύπαρξη σημαντικού αριθμού έργων και δραστηριοτήτων που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο των κατάλληλων αξιολογήσεων για μια περιοχή που είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000». Επιπλέον, η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει εκδώσει τα απαιτούμενα μέτρα για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος αυστηρής προστασίας για τις θαλάσσιες χελώνες στην Κυπαρισσία, ώστε να αποφεύγεται τυχόν διατάραξη των ειδών κατά την περίοδο αναπαραγωγής, καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να υποβαθμίσει ή να καταστρέψει τους χώρους αναπαραγωγής τους.
Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για να απαντήσει στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: