Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ

Το Κεδρόδασος σε ποιο δήμο ανήκει άραγε; Αυτήν την απορία έχω τελευταία μιας και διαβάζω στο διαδίκτυο τον "πόλεμο" για το πόσο βρώμικη περιοχή είναι και πόσοι "αλήτες", ανάμεσα τους και εγώ, πάνε για Σαββατοκύριακα και κατασκηνώνουν εκεί! Τελικά μπερδεύτηκα, σε σένα ανήκει Κώστα η περιοχή ή στον Θείο μου το Γιώργο; Για να ξέρω;
Σε κάμποσο καιρό που θα τελειώσουν τα φιλέτα, αυτά που πουλά τώρα η κυβέρνηση, (από πάνω ξεκινάει και έρχεται τροχάδην ως τις Γούβες) αυτές τις περιοχές, Κεδρόδασος-Μπάλος-Ελαφονήσι, θα βάλει στο μάτι μετά..... και ούτε το δασαρχείο θα τις σώσουν, ούτε και οι περιφερειάρχες ....αυτήν την δύναμη μόνο οι πολίτες την έχουν ...οι πολίτες που δεν λακίζουν σε ψύλλου πήδημα!!!

Κάποιοι ας το καταλάβουν επιτέλους!!!

1 σχόλιο:

Ιάκωβος είπε...

Το Κερδόδασος ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Δ.Δ. Σκλαβοπούλας άρα στον Δήμο Πελεκάνου.Η περιοχή από το ακρωτήριο Κριός μέχρι την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας είναι ενταγμένη στο σίκτυο natura 2000 .Εάν διερωτάστε γιατί δεν προστατεύεται δείτε και το Λαφονήσι , στο οποίο οι επισκέπτες διαιρωτούντε γιατί έχει δύο μορφές.
Εμείς σαν Δήμος Ιναχωρίου και Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Ιναχωρίου βοηθάμε , όσο μας επιτρέπουν οι στοιχιώδεις κανόνες καλής γειτνίασης , στην όποια προσπάθεια του δήμου Πελεκάνου τόσο για την προστασία του Λαφονησίου όσο και του Κερδόδασους.Φανταστήτε ότι στα μέσα του ιουλίου υπάλληλοι της Επιχείρησης περισυνέλεξαν 52 μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών τοποθετήσαμε και 6 κάδους απορριμάτων και τις ανάλογες πινακίδες για το που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια οι επισκέπτες αλλά πίσταψε με επειδή έχω αναθραφεί εκεί σαν παιδί εγώ έφυγα κλαίγοντας από εκεί με την καταστροφή που έχουν προξενήσει....τα σκουπίδια είναι απλά ο πολιτισμό μας.....και σίγουρα μην περιμένεις από Δασαρχεία και Κράτος να κάνουν κάτι , μόνο εμείς και μόνο εμείς.