Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

BLOG & BLOGGER ανανεωμένο

Το ευχάριστο είναι ότι τα blog, τα διαβάζουν επιτέλους τα ΜΜΕ, αλλά και οι επαγγελματίες αρθρογράφοι. Το δυσάρεστο είναι ότι για άλλη μια φορά προσπαθούν  - το λέω στον πληθυντικό για να καταλάβουν κάποιοι -να φιμώσουν τις ιδέες, που δεν συμβαδίζουν με γερασμένα παιχνίδια εξουσίας και  ιδέες πρωτοπόρες!
Τα μπλοκ δεν διαμορφώνουν γνώμη, γιατί δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις αυτά που γράφει ο blogger, εν αντιθέσει με την εφημερίδα που την αγοράζεις για αυτά που γράφει στο εξώφυλλο άλλα πέφτεις από τα σύννεφα με αυτά που γράφει μέσα. Μην ξεχνάς ακόμα, ότι είναι τσάμπα και με ένα delete έφυγες, ενώ στην άλλη περίπτωση πληρώνεις ...... πληρώνεις για να σου διαμορφώσουν την γνώμη σου και να σου φτιάξουν τον πολιτικό σου "φάκελλο".
Ένα ακόμα σπουδαίο εργαλείο των blogs, είναι ότι στο κάτω μέρος του άρθρου μπορείς να γράψεις το σχόλιο σου και ότι άλλο σου έλθει στην κούτρα.
Εν αντιθέσει με τις φυλλάδες που πρώτα περνάς από πολιτικό κόσκινο, τον αόρατο αυτό κώδικα πολιτικοιδεολογίας, για να δεις μια απάντηση σου σε κάποιο πικρόχολο σχόλιο "τυχαίας" εφημερίδας!
Τα μπλοκ δημιουργήθηκαν γιατί πολλές φωνές δεν είχαν διέξοδο, δεν ακουγόντουσαν, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες. Αυτό όπως φαίνεται πείραξε την παλιά γενιά της πέννας, πείραξε ότι επιτέλους υπάρχει ελεύθερη άποψη, πείραξε ότι ξαφνικά παρουσιάστηκαν νέες ιδέες και προτάσεις, πείραξε και λογικό όσο και καταδικαστέο που πολλές φωνές ήταν ανώνυμες, αλλά περισσότερο πείραξε ότι επιτέλους κάποιοι αντιστέκονται στο προκαθορισμένο αποτέλεσμα, αυτό που κάποιοι θέλουν να μας πλασάρουν σαν λύση.
Τελικά αυτός που είπε το "Εδώ όλα πληρώνονται" έχει απόλυτο δίκιο.
Φυσικά καταδικαστέο και το γεγονός της διαγραφής σχολίων από ενυπόγραφα άρθρα. Μην καταλήξουμε στην περίπτωση του....γράφω επειδή έτσι γουστάρω!
Υπάρχει και ο μετριασμός των σχολίων για όσους δεν ξέρουν!!Βάλε λοιπόν μετριασμό σχολίων, όχι γιατί δε θέλεις την επώνυμη κριτική και τον αντίλογο, αλλά για να μην επιτρέπεις σε έναν ανώνυμο πρωταθλητή βλακείας να γράφει τις χυδαιότητες και τις μπουρδολογίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: