Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΝΤΕΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΙ


Κλιμακωτή και τσουχτερή θα είναι η χρηματική ποινή για τους θεριακλήδες (αλλά και για τους επαγγελματίες που τους… ανέχονται) που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος που τίθεται σε ισχύ μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.
Έτσι, για όσους καπνίζουν στους δημόσιους κλειστούς χώρους το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 50 ευρώ, θα φτάνει όμως τα 100 ευρώ για εκείνους που ανάβουν τσιγάρο στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, σε σχολεία και παιδότοπους.
Οι υποτροπές επίσης θα λειτουργούν αθροιστικά – άρα ένας πολίτης που έχει παραβεί το νόμο πάνω από μια φορά θα πληρώνει ακριβά το τσιγάρο  του: έως και 500 ευρώ.                                         
Η τσιμπίδα του νόμου τρυπώνει ακόμη και στα ταξί: έτσι εάν κάποιος πολίτης ανάψει τσιγάρο στην θέση του συνοδηγού θα πληρώσει 50 ευρώ.
Ακόμη πιο τσουχτερό είναι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, οι οποίοι θα καταβάλλουν 500 ευρώ εάν επιτρέπουν στους πελάτες τους να «ντουμανιάζουν» τον χώρο.
Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώνουν και οι υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που θα ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων του νόμου: κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής η οποία την χορήγησε.
Εξίσου τσουχτερά (από 500 έως 10.000 ευρώ) θα είναι τα πρόστιμα και για όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση των διατάξεων του νόμου, αλλά και για όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου σχετικά με τις διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: