Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ

Ένα από τα δυο εναπομείναντα πολυβολεία των κατακτητών στην πόλη. Βρίσκεται στους πρόποδες του Παρθενώνα, είναι γεμάτο πέτρες και από τις δυο εισόδους του. Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι τόσα χρόνια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβει μέσα στα δυο υπόγεια δωμάτια του. Ο στρατός το έμαθε πρόσφατα, μετά από ενέργειες του ιδιοκτήτη, αλλά αδυνατεί να κάνει το οτιδήποτε. Περίεργο και η απορία όλων είναι ποιος είναι 'αραγε ο υπεύθυνος, αν έχουν μείνει εντός του πολυβολείου πολεμικά υλικά; 
Ο ιδιοκτήτης, ο δήμος, ή ο στρατός ;
Το άλλο πολυβολείο, που και αυτό είναι σε κακή κατάσταση, βρίσκεται πίσω από το Elena beach, στο Μαύρο Μώλος. Οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμα ένα στο τελωνείο, ένα στο δρόμο προς Πλάτανο διακλάδωση με παλιό δρόμο Μεσογείων και ένα μετά το γήπεδο.

1 σχόλιο:

Θανάσης Καλτσούδας είπε...

Καλημέρα, θα ήθελα να παρουσιάσω τα πολυβολεία που έχετε βρεί στην ιστοσελίδα μου www.fortifications.gr

Θανάσης Καλτσούδας
info@fortifications.gr