Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΚΑΠΟΥ ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ;

Θυμάστε τον εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά, που με πόση ευκολία ανταλλάχτηκαν ρατσιστικά υπονοούμενα, αλλά και πόσο εύκολα έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη των δραστών; Αν τα θυμάστε τα γεγονότα διαβάστε τώρα το επίσημο βούλευμα του δικαστηρίου που αθωώνει τους πάντες: 
"Το Συμβούλιο αποφάσισε να παύσει προσωρινά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για τις πράξεις του εμπρησμού με πρόθεση, κατ' εξακολούθηση και από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της σύστασης συμμορίας, που φέρονται ότι τέλεσαν στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου. Επίσης, διατάσσει την απόλυση του Βρετανού κατηγορούμενου που είχε προφυλακιστεί και τέλος διατάσσει την κατάργηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους, που είχαν επιβληθεί στον 24χρονο Έλληνα, τον 23χρονο Βρετανό και τον 26χρονο Αμερικανό καθώς και της εγγυοδοσίας στους δύο τελευταίους."
Οι εξελίξεις πάντως
αυτές επιβεβαιώνουν εκείνους που υποστήριζαν τότε ότι οι διωκτικές Αρχές έκαναν βεβιασμένες κινήσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης λόγω της αφόρητης πίεσης που είχε ασκηθεί τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από κύκλους του εξωτερικού. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Κακατσάκης είχε δηλώσει τότε «πρόκειται για μία νεφελώδη υπόθεση που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη υπό το καθεστώς της ασφυκτικής πίεσης που ασκήθηκε στην Αστυνομία. Αυτό το αποδεικτικό υλικό δεν μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: