Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Η 9η Σεπτεμβρίου είναι -εκτός απροόπτου - η πιθανότερη ημερομηνία για την εκλογή και αναπλήρωση της χηρεύουσας θέσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί συνεδρία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη προβλέπεται ο νέος Μητροπολίτης να εκλέγεται στην πρώτη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.  Οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο υποψήφιο για τη θέση του νέου Μητροπολίτη τον Επίσκοπο Κνωσού κ. Ευγένιο. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι είναι «φαβορί» αν και υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να επιθυμεί την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης δια μεταθέσεως.

Η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου
 "Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ουδέποτε εξέφρασε εις οιονδήποτε και καθ' οιονδήποτε τρόπον ανάλογη επιθυμία, ούτε και ήτο δυνατόν να εκφράσει δεδομένου ότι τούτο αντίκειται εις το ήθος, το φρόνημα, τις αρχές και τις εν γένει αντιλήψεις του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ως ταπεινός διάδοχος ενός μεγάλου Ιεράρχου, αγωνίζεται εν μέσω πολλών δυσχερειών στην ιστορική και ευλογημένη λαχούσα Επαρχία και Μητρόπολή του, όπως πορευθεί με πιστότητα προς το ποίμνιο, που του ενεπιστεύθη ο Κύριος. Κριτήριο των επιλογών και αποφάσεών του προσπαθεί να είναι η δόξα του Θεού και η σωτηρία του λαού του Θεού έχοντας επίγνωση, ότι δεν υπάρχουν σημαντικές και άσημες Μητροπόλεις. Ο Επίσκοπος είναι εκείνος που ανυψώνει τη Μητρόπολη του και καθαγιάζει την καθέδρα του. Ευγνωμονεί τον Θεό και την Εκκλησία για το μεγάλο αυτό δώρο της διακονίας στις Επαρχίες της Κισάμου & του Σελίνου. Ευχαριστεί τους ευλογημένους και ποικίλως χαριτωμένους ανθρώπους των Επαρχιών του για την αγάπη, τον σεβασμό και την τιμή προς το πρόσωπο του και προσεύχεται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους εις την κατά Θεόν πορεία τους αλλά και της εμπιστοσύνης της Μητρός, Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος πιστεύει ακράδαντα, ότι η εκλογή ενός Επισκόπου είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος και της ελευθέρας συνειδήσεως των μελών των Συνοδικών Σωμάτων όχι όμως αποτέλεσμα διεργασιών και διαβουλεύσεων ανθρωπίνων νόων, γι' αυτό και η προσέγγιση και ενασχόληση με τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να αποφεύγεται ο σκανδαλισμός των πιστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: