Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΕΝ

"Όπως διάβασα στο χθεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας, σε άρθρο του Γιάννη Σινάπη, που είχε και δηλώσεις, το θέμα της ΑΝΕΝ και της «Μυρτιδιώτισσας» απασχόλησε για άλλη μια φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο ύστερα από ερώτηση του Ν.Σ Θεόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις  του θαλασσόλυκου αντιπροέδρου. Και πώς να ικανοποιηθεί ο κος Μπρεδήμας όταν οι απαντήσεις του Αντιπροέδρου της ΑΝΕΝ φανερώνουν ότι ή ξέρει αλλά δεν μιλά ή δεν ξέρει και προσπαθεί να αναμασήσει δηλώσεις. Π.χ. πώς είναι ζωντανή όταν το ΔΣ μιας  εταιρείας λαϊκής βάσης  έχει να συνεδριάσει περίπου ένα χρόνο.  Όσο για τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου στον Γιάννη Σινάπη τον πληροφορούμε ότι ο Εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην οποία κληθήκαμε εγώ και ο Γιώργος Καμαρινός στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και δώσαμε κατάθεση στην Υπαστυνόμο Μαρία Καραγιάννη και η δικογραφία τώρα διαβιβάστηκε υπηρεσιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και την έχει χρεωθεί όπως πληροφορήθηκα ο Ανθυπαστυνόμος κος Φουντουλάκης, αφού έχουν προταθεί να καταθέσουν και Κισσαμίτες Μέτοχοι για την υπόθεση. Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα κληθούν να καταθέσουν και οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΝ και αρκετοί άλλοι. Και τότε δεν θα είναι θέμα πολυτέλειας να ασχοληθούν αλλά θέμα υποχρέωσης προς το συμφέρον του τόπου μας.
Εύλογο το ερώτημα του ν/σ  κου Μπρεδήμα «γιατί δόθηκε η Μυρτιδιώτισσα στη ΝΕΛ, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι μέτοχοι αν ναυλώθηκε και με ποίο ναύλο ή αν πουλήθηκε». Όπως εύλογο είναι το ερώτημά μας «Πως η ΑΝΕΚ που κοπτόταν ότι θα μας στήριζε διοικητικά και τεχνικά που ασκούσε ευθείς εξ αρχής διαχείριση και εξέλεγε με το μετοχικό της πακέτο το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΝ εκχώρησε τα δικαιώματα των μετοχών της σε έναν ιδιώτη και όχι στην ίδια την εταιρεία;»  Υπάρχουν πολλά «γιατί» και «πως» που μου θέτουν όλο και περισσότεροι μικρομέτοχοι καθημερινά στο δρόμο και αυτό γιατί δεν έχουν ενημερώσει ποτέ παρά τις υποσχέσεις τους, τους μετόχους.  Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν αναφέρω γιατί σέβομαι τον χώρο της εφημερίδας, πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα του ακροατηρίου θα απαντηθούν και τότε θα φανεί ποιος έχει κάνει τι.  Αν λοιπόν δεν θέλουν να ασχολούμαστε μαζί τους, ας μας επιστρέψουν τα χρήματά μας, γιατί εμείς δεν τα δώσαμε  για να γίνουν κάποιοι εφοπλιστές και να ψάχνουν να βρουν αλλού άγονες γραμμές.  Εμείς τα δώσαμε για τον ιδρυτικό σκοπό της ΑΝΕΝ, τον οποίο με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν στήριξε στο βαθμό που έπρεπε ο νομάρχης Μεσσηνίας που υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συμπρόεδρος στην ΑΝΕΝ  και οι άλλοι αυτοδιοικητικοί και μη φορείς πλην του δήμου Κισσάμου και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε."
Μετά τιμής
Νικόλαος Κ. Τριάντος
Μέτοχος της ΑΝΕΝ και εκπρόσωπος άλλων Μικρομετόχων-Θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: