Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

LOSERS

Από τις 29 Ιανουαρίου που μαθεύτηκε ότι το καράβι της άγονης γραμμής "Βιτσέντζος Κορνάρος" θα πιάνει και δεν θα πιάνει Καστέλι, πέρασαν 38 μέρες γεμάτες με αγώνες, με καταλογισμών ευθυνών, με πάμπολλες διαμαρτυρίες, με θυελλώδεις συνεδριάσεις και τόσα άλλα που αν κάποιος θα μας έβλεπε θα νόμιζε ότι χάσαμε τον κόσμο, ότι βούλιαξε η γη και μας κατάπιε.
Πρέπει να πω ότι και εγώ και κάποιοι ονειροπόλοι Κισαμίτες είχαμε βάλει τα δυνατά μας για της υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας, με αποκλειστικό σκοπό την μη υποβάθμιση της Κισάμου και του λιμανιού μας. Ονειροπόλοι, δυστυχώς ονειροπόλοι. Τελικά το καράβι ήλθε στο Καστέλλι -έδεσε και μια και δυο και τρεις φορές στο ίδιο μέρος και εκεί θα δένει για όσο καιρό θα έρχεται, φυσικά ουδείς πήγε να το υποδεχτεί, ουδείς πήγε να δει το καράβι, ουδείς πήγε να καλωσορίσει τον καπετάνιο του και το πλήρωμα του. ΟΥΔΕΙΣ.
Ήταν λέει κακός καιρός, είχε φουρτούνα ! Στην θάλασσα είχε φουρτούνα και μόνο την μια μέρα, την επομένη όμως που αναχωρούσε το απόγευμα γιατί κανείς δεν παραβρέθηκε; Δέκα άνθρωποι το περίμεναν και αυτοί ήταν οι λιγοστοί Αντικυθήριοι που μένουν στο Καστέλλι . Αίσχος προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλος αυτός ο αγώνας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η αδιαφορία, αφού όπως και να το κάνουμε κερδισμένοι βγήκαμε!
Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα (γιαυτό το λόγο καθυστέρησα και να το γράψω) όταν πήγα στο λιμάνι και δεν είδα κανένα από όλους αυτούς τους τοπικούς φορείς, που με φλογερούς λόγους υποστήριζαν το λιμάνι, την άγονη, τον τουρισμό μας. Τότε φυσικά κατάλαβα και την αλήθεια. Όλα μα όλα είναι σκοπιμότητες και τίποτα άλλο. Αν δεν είναι σκοπιμότητα τους προκαλώ να μου πουν για το αντίθετο!!
Στα Κύθηρα έμαθα ότι είχαν πανηγύρι και έγινε ο χαμός από τον κόσμο που καλωσόρισε το καράβι, εμείς όμως οι αιώνιοι losers, μετά το 40μερο μοιρολόι μας ξανά την κεφαλή στην πλήρη αδιαφορία!
Κρίμα που δεν ξέρετε πως θα αντιμετωπίσετε την κάθε κρίση, κρίμα που το μόνο που μάθατε είναι να μiξοκλαίτε, κρίμα που δεν βλέπετε πέρα από αυτά που σας συμφέρουν.
Καλά είχα γράψει λοιπόν ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το λιμάνι και μόνο όταν είναι για κανένα ουζάκι βρίσκουν τον δρόμο τους για εκεί. Κρίμα!!
Μήπως μάθατε οτι άλλαξε και η επιτροπη του Λιμενικού ταμείου ;

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Πόσο δίκιο έχετε!
Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά τους, επαναλαμβάνεται και σε άλλα προβλήματα...