Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ !!!!!!



Αυτές είναι οι δυο φωτογραφίες ενός διάσημου φωτογράφου, που κάνουν τον γύρω του κόσμου. Στην λεζάντα κάνει και χιούμορ, για την ανέχεια μας.
Κίσαμος το μόνο μέρος της Κρήτης με τόση "ομίχλη", από ένα εργοστάσιο που κάνει σαπούνι ως υποπροϊόν της παραγωγής ελαιόλαδου (αυτό είναι που μου είπαν).
Καλή διαφήμιση, αλλά να ήξερα στον όμορο δήμο Μυθήμνης, αντιλαμβάνονται, καταλαβαίνουν, δεν βλέπουν, την χρόνια οικολογική καταστροφή, αλλά και το ακαλαίσθητο της υπόθεσης;
Μάλλον δεν πλησιάζουν εκεί κοντά αλλιώς δεν εξηγείται! Αλλά να ήξερα πως αναπνέουν;
Φυσικά και για γέλια οι εξηγήσεις ορισμένων:
"Το εργοστάσιο δουλεύει μόνο τον χειμώνα που δεν έχει τουρίστες"...καλά οι τουρίστες είναι το πρόβλημα; Οι ντόπιοι, τι είναι ζώα που αναπνέουν και μυρίζουν την απαίσια μυρωδιά της καμμένης πυρήνας ;
"Στο εργοστάσιο δουλεύουν αρκετοί ντόπιοι"..... ας δώσει ο δήμος οικόπεδο σε άλλο σημείο να φτιάξει εργοστάσιο και όχι στο κύμα απάνω, ας πάει στην ενδοχώρα!!
Δεν μπορεί από την μια να είναι οικολογικά ευαίσθητος και από την άλλη να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.

1 σχόλιο:

Urrie M είπε...

Βαση αυτών που λέτε, ίσως να μήν βρίσκεται καί στήν καταλληλότερη τοποθεσία... καί για να είμαι ειλικρινής αναρωτιέμαι κατα πόσο προσοδοφώρο τελικά μπορεί να είναι για τόν δήμο η ύπαρξη μίας τέτοιας επιχείρησης... Ίσως σηλαδή να μήν αξίζει ούτε καν να υφίσταται.

Την δεδομένη όμως χρονική στιγμή, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εάν το εργοστάσιο κλείσει, (..να μεταφερθεί δύσκολο, γιατί φαντάζομαι δεν είναι τροχόσπιτο), ο δήμος Κισάμου είναι σε θέσει να απορροφήσει άμεσα τούς απολυόμενους??!

ίσως, το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να κάνουν μία καλή αναβάθμιση ολόκληρου του εργοστασιακού εξοπλισμού.