Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΜΑΣΚΑΡΑ....ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΧΟΙΝΑ
"Φαίνεται ότι στο Ρέθυμνο διαδραματίζονται εδώ και πολλά χρόνια σκηνές από το θέατρο του παραλόγου. Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι ένα σύστημα δυνάμεων, ένα ιδιότυπο πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κατεστημένο. Μοναδικό του μέλημα, η προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων. Το σύστημα αυτό υπερβαίνει και καταργεί στην πράξη τις υπαρκτές πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαλότητες. Συνοδοιπόροι αυτού του κατεστημένου είναι όλοι αυτοί που αρέσκονται να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, να υψώνουν αντιπολιτευτικές κορώνες και να καταφεύγουν σε ανέξοδες διακηρύξεις. Μαζί με τον καρναβάλι στο Ρέθυμνο σχεδιάζεται και η δρομολόγηση του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" στην άγονη Ρέθυμνο-Πειραιάς. Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά. Και όλα αυτά μετά τη μακρά διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που επί πολλά χρόνια είχε ο νομός μας με την πρωτεύουσα. Μια διακοπή που όπως φάνηκε εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό και οικονομικό σχέδιο:
Να αποσπάσει η συγκεκριμένη εταιρεία τη γενναία επιδότηση, σε μια στιγμή μάλιστα οικονομικής κρίσης. Είναι προκλητική -τολμώ να πω- συνιστά σκανδαλώδη ρύθμιση η απόφαση να χαρακτηριστεί άγονη γραμμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με το Ρέθυμνο.
Προσωπικά θα ήθελα να θέσω τα ερωτήματα μου προς τους εκπροσώπους του νομού μας (Ρέθυμνο) προς τους κοινοβουλευτικούς -ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων- αλλά και προς της αυτοδιοίκησης το Δήμαρχο και τον Νομάρχη.
"Συμφωνείτε; Δέχεστε; Συναινείτε, σ΄αυτή τη σκανδαλώδη και προκλητική ρύθμιση;"
"Πιστεύετε αλήθεια ότι η δρομολόγηση ενός παμπάλαιου πλοίου μπορεί να καλύψει τις αυξημένες και οξυμένες ανάγκες επιβατών, τουριστών, εμπορευμάτων του νομού μας;"
Τα ερωτήματα αυτά επιζητούν απάντηση. Οφείλετε όλοι να πάρετε σαφή και ξεκάθαρη θέση, διαφορετικά θα γίνετε συνεργοί σ΄ένα οικονομικό και επιχειρηματικό παιχνίδι και θα φέρετε για πολλά χρόνια τη ρετσινιά της εξυπηρέτησης "γόνιμων συμφερόντων" καθιστώντας το νομό μας "άγονη περιοχή".
Ο Κωστής Σχοινάς ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Ρέθυμνο με την Ν.Δ το 2004 αλλά και το 2007 είναι και άντρας με θάρρος και γνώμη, μιας και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, κάτι που μερικοί δικοί μας το αποφεύγουν επιμελώς.
ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕΘΕΜΝΟΣ 28-2-2008 σελίδα 8

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, μην ξεχνάς πως και ο νεαρός αυτός πολιτικός δεν είναι τίποτε άλλο απο ένας πολιτευτής που αφενός "χαιδεύει τα αυτιά" των πολιτών και αφετέρου "καρφώνει" την βασική του αντίπαλο βουλευτή της ΝΔ στο Ρεθυμνο η οποία ως γνωστόν σχετίζεται με την οικογένεια που έχει τώρα το πάνω χέρι στην ελληνική ακτοπλοία. Άλλωστε δεν είναι και ο πρώτος που ως πολιτευτής λέει ότι θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι και ως βουλευτής θα συμμορφωθεί στα όσα επιτάσσει το κόμμα.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μπορεί να είναι πολιτευτής αλλά τουλάχιστον δεν κρύβεται! Κάνει αυτόν το αγώνα απο τον Αύγουστο του 2008 και τον κάνει για την περιοχή του βλέποντας σε βάθος αλλά και την πραγματικότητα.
Χθες ήλθαν και οι πρώτοι 4 αποκλεισμένοι κάτοικοι των Αντικηθύρων στο Καστέλλι και συνάντησαν τις οικογένειες τους. Αλήθεια γιατί κανείς μα κανείς δεν τους ρώτησε τι θέλουν πραγματικά. Κρίμα που δεν ήταν μια τηλεόραση, ένας δημοσιογράφος να ακούσει απο πρώτο χέρι πως αισθάνονται και τι θέλουν.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Μου είναι συμπαθής, για ένα και μοναδικό λόγο: Είχε το θάρος να κοντραριστεί με το πολιτικό κατεστημένο του κόματος του,στο Ρέθυμνο, το κ. Κεφαλογιάννη....
Τόπο στα νιάτα!