Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΗ !!!

«Ελεύθερος δεν θεωρείται αυτός που γίνεται δούλος ενός ανύπαρκτου ευτυχισμένου κόσμου, αλλά αυτός που αγωνίζεται να βρει την ευτυχία του μέσα στο σήμερα, μέσα στην πραγματικότητα».
Ένα από τα επιτακτικά προβλήματα της εποχής μας που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση είναι τα ναρκωτικά. Η μάστιγα αυτή του θανάτου εξαπλώνεται γρήγορα και παντού, σαν Λερναία Ύδρα κατασπαράζει κάθε αξία και ψευτονειροπλάνα μας οδηγεί στην εξαθλίωση της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας.
Σήμερα, πάνω στη Γη, τα ναρκωτικά είναι μια καλοστημένη επιχείρηση. Η εμπορία ναρκωτικών ουσιών μαζί με τα όπλα και το πετρέλαιο είναι μία από τις τρεις πιο επικερδείς "επιχειρήσεις" παγκοσμίως. Άρα η αντιμετώπιση και μόνο αυτού του προβλήματος είναι αρκετά δύσκολη, δυσκολότερη βέβαια η λύση. Μονοπάτια αδιάβατα και νόμοι με τεράστια παράθυρα προφυλάσσουν έμπορους και διακινητές και στην μέση όπως πάντα κάποιοι νέοι άνθρωποι που χωρίς πρότυπα, αξίες, αρχές και ιδανικά κατασπαράσσονται χωρίς έλεος.
«Αθλητές ινδάλματα ομολογούν δημόσια ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών. Καλλιτέχνες συλλαμβάνονται για διακίνηση και εμπορία. Πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας παραδέχονται δημόσια την χρήση» .
Τελικά μήπως φτάσαμε στο απροχώρητο πια ;
-Ίσως !!!!!
Στην άλλη μεριά η αστυνομική δύναμη, η πάντα παρούσα αλλά ποτέ προφθάνουσα εμφανίζεται αναποτελεσματική, στην δίωξη του μεγαλύτερου σημερινού εγκλήματος.
- Ο κυρ Κώστας Παρανομάκης παραπέμπεται γιατί πουλούσε στην λαϊκή ντομάτες 0.10 Ε ακριβότερα. Στην φυλακή !!!!!

- Ο Παναγιώτης Γλυκούλης παραπέμπεται γιατί τα γλυκά που πουλούσε, περιείχαν περισσότερη ζάχαρη από την κανονική». Στην φυλακή!!!
Ελέω ΚΡΑΤΟΥΣ όμως ο Μ.Π πιάστηκε με 2.6 κιλά ηρωίνη και παρέμεινε άγνωστος και ελεύθερος . Ο Β.Κ και ο Τ.Λ με 15.000 χάπια έκστασης, αθώοι.
Αθώοι όλοι, γιατί ο πρώτος προόριζε την ποσότητα για δωρεά στο ΠΕΠΑΓΝΗ και οι δεύτεροι έφερναν τα χάπια δώρο στον παππού τους στο χωριό αντί για ΒΙΑΓΚΡΑ. !!!!!
Τώρα εμείς κάπου εκεί στην άκρη προσπαθούμε να φτιάξουμε καμιά επιτροπή μήπως και κατορθώσουμε να προφυλάξουμε αυτές τις εναπομείναντες υγιείς αξίες . Όμως μήπως αργήσαμε ;
«Οι χούντες και η πείνα απέτυχαν, απέτυχαν και αυτοί που μας ήθελαν υποταγμένους, τώρα ο στόχος είναι το μυαλό και η ψυχή, προσπαθούν να σβήσουν τη λέξη «ΑΞΙΑ» από το λεξιλόγιο μας πριν προλάβουμε να τη διδάξουμε στα παιδιά μας».

Καλό ταξίδι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: