Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Το 3ο Συνέδριο για το τοματάκι Σαντορίνης που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουλίου στη Σαντορίνη, επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων άλλα και την ευρύτερη κοινωνία της Σαντορίνης, καθώς το γνωστό τοματάκι στο εξής θα φέρει τη σφραγίδα ΠΟΠ. Ένα άκρως πετυχημένο διήμερο με μια πληθώρα εισηγητών διαφόρων ειδικοτήτων και τοπικών φορέων.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, δημοσιογράφοι, διαιτολόγοι, και …εστιάτορες! Η δε τοπική κοινωνία έδωσε σύσσωμη το παρόν, παρέχοντας ελκυστικές προσφορές σε διαμονή, μεταφορές και γεύματα και αποδεικνύοντας ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της συνεργασίας φορέων. Πέραν των εισηγήσεων, στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν δύο στρογγυλά τραπέζια με θέματα «Το τοματάκι γίνεται ΠΟΠ» και «Γαστρονομία και τουρισμός», όπου συμμετείχε και ο γνωστός σε όλους μας μάγειρας-δημοσιογράφος Ηλίας Μαμαλάκης και ο γαστρονόμος Δημήτρης Ρουσουνέλος. Στο τέλος, οι εκατοντάδες επισκέπτες του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαίσιους τοματοκεφτέδες από το διαγωνισμό που έλαβε μέρος, αφήνοντας μια ευχάριστη ανάμνηση στο μυαλό τους και μια εξίσου ευχάριστη γεύση στο στόμα τους.
Παράδειγμα για μίμηση σύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, σε ένα προορισμό που "πουλάει" από μόνος του.
Το 3ο Συνέδριο για το τοματάκι Σαντορίνης που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουλίου στη Σαντορίνη, επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων άλλα και την ευρύτερη κοινωνία της Σαντορίνης, καθώς το γνωστό τοματάκι στο εξής θα φέρει τη σφραγίδα ΠΟΠ. Ένα άκρως πετυχημένο διήμερο με μια πληθώρα εισηγητών διαφόρων ειδικοτήτων και τοπικών φορέων.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, δημοσιογράφοι, διαιτολόγοι, και …εστιάτορες! Η δε τοπική κοινωνία έδωσε σύσσωμη το παρόν, παρέχοντας ελκυστικές προσφορές σε διαμονή, μεταφορές και γεύματα και αποδεικνύοντας ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της συνεργασίας φορέων. Πέραν των εισηγήσεων, στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν δύο στρογγυλά τραπέζια με θέματα «Το τοματάκι γίνεται ΠΟΠ» και «Γαστρονομία και τουρισμός», όπου συμμετείχε και ο γνωστός σε όλους μας μάγειρας-δημοσιογράφος Ηλίας Μαμαλάκης και ο γαστρονόμος Δημήτρης Ρουσουνέλος. Στο τέλος, οι εκατοντάδες επισκέπτες του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαίσιους τοματοκεφτέδες από το διαγωνισμό που έλαβε μέρος, αφήνοντας μια ευχάριστη ανάμνηση στο μυαλό τους και μια εξίσου ευχάριστη γεύση στο στόμα τους.
Παράδειγμα για μίμηση σύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, σε ένα προορισμό που "πουλάει" από μόνος του.