Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ......... ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πριν ένα χρόνο ακριβώς......... 2010!!! Για να μην τα ξεχνάμε.....
Έργα για τη Κρήτη, υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Παγκοσμίου συνεδρίου Κρητών. 
Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Κρήτη, αφέθηκε στην τύχη της από την προηγούμενη κυβέρνηση και έδωσε ως παράδειγμα τον βόρειο οδικό άξονα του νησιού, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταρτισθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ώστε η Κρήτη να γίνει πρότυπη περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε τη σύσταση της εταιρείας «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ και ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ». Η εταιρία θα αναλάβει υποδομές, όπως είναι ο ΒΟΑΚ, ο ΝΟΑΚ, και το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, θα υλοποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης για το αεροδρόμιο Καστελίου αλλά και οποιοδήποτε μεγάλο έργο της ανατεθεί, ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Μάλιστα το Σεπτέμβριο στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ θα εγκατασταθούν στην Κρήτη για τη μετάδοση της γνώσης και των εργαλείων. Μιλώντας για τα θέματα ενέργειας, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να αναπτύξει την ενέργεια των ΑΠΕ ώστε η Κρήτη να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο».Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη διασύνδεσης των Πανεπιστημίων της Κρήτης με την παραγωγή, στην ανάγκη διεθνοποίησης των Πανεπιστημίων αλλά και στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου για τον τουρισμό. «Να πάρει η Κρήτη ένα δίπλωμα αριστείας και συνεργασίας για τον τουρισμό» όπως είπε. Αναφερόμενος, στην γενικότερη κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός, επεσήμανε πως, «η επανάσταση του αυτονόητου είναι επιβεβλημένη σήμερα, καθώς τώρα «μας δίνεται ο χρόνος να ανασάνουμε, να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση». Ο κ. Παπανδρέου εξήρε τις προσπάθειες που κάνουν οι απόδημοι Έλληνες και ζήτησε την στήριξη τους στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Τους ζήτησε να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματος ότι η Ελλάδα μπορεί και τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, να συμμετέχουν όπως είπε «στην κοσμογονία των αλλαγών που γίνονται».
ΠΗΓΗ
Ο λόγος που πάνε να κλείσουν τις φωνές των BLOG.....!!!!
Y.Σ Την έναρξη υλοποίησης συγκεκριμένων έργων συντήρησης του Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειαρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, στο περιθώριο υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι βασικές προτεραιότητες που θα δοθούν στο τμήμα του ΒΟΑΚ στα Χανιά. 
Τελικά τον Σεπτέμβριο θα και θα και θα ..όλοι τους.......!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: