Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥ

Είμαστε στην ακμή της τουριστικής περιόδου. Για χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους, η Κίσαμος αποτελεί τόπο τουριστικού προορισμού.
Ο δρόμος είναι γεμάτος από Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία.
Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από ανατολικά. Ως εκ τούτου, περνούν από το μεγάλης επικινδυνότητας τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. που συνδέει το Κολυμπάρι με τα Νοπήγεια.
Στον συγκεκριμένο δρόμο, μήνες τώρα έχουν τοποθετηθεί μεγάλες κίτρινες πινακίδες που προειδοποιούν τους διερχόμενους για την επικινδυνότητα του δρόμου.
Είναι πραγματικά αισιόδοξο να παρατηρεί κανείς -που κινείται σε ώρες αιχμής στο κομμάτι αυτό του δρόμου- ότι φέτος οι οδηγοί, με εξαίρεση κάποιους ντόπιους, οδηγούν συντηρητικά, συμμορφούμενοι στις προειδοποιήσεις. Ασφαλώς πρόκειται για σημαντικό γεγονός γιατί συμβαίνει και κατά την τουριστική περίοδο που η κίνηση είναι αυξημένη, οι οδηγοί πιο χαλαροί και τα ατυχήματα «παραδοσιακά» είναι περισσότερα.
Ιδιαίτερης αξίας είναι το μήνυμα των πινακίδων στους οδηγούς που διασχίζουν για πρώτη φορά τον δρόμο αυτό, και ακόμη περισσότερο τις βραδινές ώρες.
Επειδή και για τα θετικά που συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα στους πρωταγωνιστές, σαν τοπική κοινωνία και όχι μόνο, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τον κ. Μανώλη Χουρδάκη που στο πλαίσιο της όχι τυχαίας δραστηριοποίησής του στο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), σήκωσε το βάρος του όλου εγχειρήματος.
Μιχάλης Σταγκουράκης
Από τους Νέους Ορίζοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: