Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε ο σύλλογος ΕΣΥ ΠΡΟΤΑ για την Κρήτη οι αιτίες των  τροχαίων ατυχήματατων είναι:
* Η επικίνδυνη προσπέραση είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ποσοστό 26%.
* Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στον ΒΟΑΚ συμβαίνουν τις καθημερινές ημέρες, από τις 4 το απόγευμα ώς τις 8 το βράδυ.
* Παρασκευές και Σαββατοκύριακα η διέλευση γίνεται πιο επικίνδυνη από τις 2 τη νύχτα ώς τις 6 το πρωί.
* Το 53% των νεκρών από συγκρούσεις οχημάτων φέτος στην Κρήτη ήταν αναβάτες ή συνοδηγοί μηχανών, μολονότι οι μηχανές αποτελούν μόλις το 1/3 των οχημάτων που κυκλοφορούν σε δρόμους της Κρήτης.
* Το 55% των νεκρών από τροχαίες συγκρούσεις είχε καταναλώσει αλκοόλ άνω του επιτρεπτού ορίου που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.
* Κινδυνεύουν περισσότερο νέοι άνθρωποι ηλικίας 18-30 χρόνων.
* Κινδυνεύουν περισσότερο άντρες (68%) σε σύγκριση με γυναίκες (32%).
* Σχεδόν 3% των θανάτων κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου 4 με 5 άτομα, είναι τουρίστες, που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του ΒΟΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: