Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2024

Να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, υγεία, χαρά και προκοπή για την καινούρια χρονιά που έρχεται. Με αυτό μου το μήνυμα έρχομαι να καταστήσω δημόσια σαφείς και ξεκάθαρες τις θέσεις και την στρατηγική με την οποία θα πορευθώ εφεξής, στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 
Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε ο συνδυασμός μας, θέσαμε ως αξίωμα την κοινωνική συμμετοχή και την παρέμβαση των πολιτών ως αναγκαία προϋπόθεση για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Κίσαμος από άκρη σε άκρη. 
Πιστεύουμε ότι, εάν αφήσουμε πίσω μας το περιβάλλον αδράνειας και άγονης κριτικής, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για την Κίσαμο και τους δημότες μας … Οι  σκέψεις μας, η ανησυχία μας για την αναπτυξιακή πορεία της Κισάμου και η  αγωνία μας για την ζωή των κατοίκων της, μας έδωσε το κίνητρο να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε πριν μερικούς μήνες την συμμετοχή μας στα κοινά του Δήμου. 
Πιστεύουμε ότι για τα προβλήματά μας υπάρχουν λύσεις και η  απόφασή μας ότι θέλουμε  να αγωνιστούμε για ν’ αλλάξουν τα πράγματα παραμένει ξεκάθαρη και αταλάντευτη. 
Το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθούμε σε κάθε γειτονιά, τόσο της πόλης μας, όσο και των χωριών μας, θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους μας τους οποίους, άσχετα εάν μας επέλεξαν ή όχι τους θεωρούμε  συνεργάτες μας στην νέα μας αυτοδιοικητική προσπάθεια .
Σας διαβεβαιώ ότι προτίθεμαι να κινηθώ με δύο βασικές αρχές από τον ρόλο που με έταξαν οι Κισαμίτισσες και οι Κισαμίτες : 
-Κατάθεση προτάσεων και σχεδίων, σε συνεργασία και σύμπραξη με φορείς και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και την συμπολίτευση, προκειμένου να εφαρμοστούν ως πολιτικές του Δήμου μας. 
- Ανάδειξη και δημοσιοποίηση  όλων των θεμάτων ( όχι ως επικεφαλίδες αλλά ως περιεχόμενο και ουσία ) που θα έρχονται προς ψήφιση είτε στις επιτροπές είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για δημόσια διαβούλευση των σοβαρών αποφάσεων και ευαισθητοποίηση των κοινωνικών ομάδων και δημοτών που αφορούν άμεσα τα όσα αποφασίζονται από το δημοτικό συμβούλιο. Διάχυση της δημοσιότητας, της διαφάνειας και εκλαϊκευση στην επεξήγηση  όλων των προτάσεων που κατατίθενται και όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται  στον Δήμο, ώστε να ενημερώνεται συνεχώς και να επαγρυπνά ο Δημότης, όπου και εάν βρίσκεται.
Καλή δύναμη σε όλους μας ! 
Μιχάλης Θεοδωρογλάκης 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κισάμου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίσαμος από την Αρχή»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: