Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Craftlab ένα νέο εργαστήρι δημιουργίας στην Κίσσαμο !
  
Ένα  νέο εργαστήρι κατασκευών άνοιξε στο κέντρο της πόλη της Κισάμου (Σκαλίδη 47 ) που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών  να δημιουργήσουν τη δική τους χειροτεχνία απόι διάφορα υλικά όπως χαρτόνι, πλαστελίνη, πηλό, μαλλί, υφάσματα , φυσικά υλικά κ.α. 
Μέσα από τις κατασκευές, καλλιεργούν τη φαντασία τους, εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα, ενισχύουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες αλλά και τη συγκέντρωσή τους. Οξύνουν τις αισθήσεις τους, καθώς έρχονται σε επαφή με ποικίλα υλικά και πειραματίζονται με διαφορετικούς συνδυασμούς. 
Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, να αντλήσουν ικανοποίηση από τα δημιουργήματά τους και πίστη στις ικανότητές τους,
να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων.
Η χειροτεχνία και η τέχνη γενικότερα βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, την αυτογνωσία, τη συναισθηματική ανθεκτικότητα και την αισθητηριοκινητική λειτουργία. Μειώνει τις συγκρούσεις και την ένταση. Η τέχνη προάγει τον ανθρωπισμό, τη δημιουργικότητα, τη συναισθηματική θεραπεία, την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη ! 
Faidraella_ Handmade_ Crafts & Craftlab

Δεν υπάρχουν σχόλια: