Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΑΛΑΣ

Χιλιάδες πιστοί, απ΄ όλη την Κρήτη, κατέκλυσαν το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου, στην Μαραθοκεφάλα Κισάμου, του Δήμου Πλατανιά, συμμετέχοντες εις την Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου. Κατά την άφιξη του τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο υποδέχθηκαν οι Ιερείς, ομού μετά του επανεκλεγέντος Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχήθηκε τα δέοντα επί τη επανεκλογή. Τα πλήθη των πιστών που κατέκλυσαν το ιερό σπήλαιο μετείχαν, με δέος και ευλάβεια, εις την Θεία Λειτουργία, εκατοντάδες δε εξ΄ αυτών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, επί αρκετή ώρα από τα τρία άγια Ποτήρια που είχαν προετοιμαστεί. 

Την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου ανέγνωσε ο Παν. Αρχ. π. Χρύσανθος (Τσαχάκης), αδελφός της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, ο δε Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος με λόγους καρδιακούς προς τους εκατοντάδες πιστούς σημείωσε: «Αυτά τα Χριστούγεννα ας βιώσουμε το βαθύτερο νόημα, την ομορφιά της εορτής• εορτή που είναι «καιρός», ευκαιρία αποκαλύψεων και «καιρός ευχαριστίας». Ευκαιρία δηλαδή να σπάσουμε τα δεσμά του εγωκεντρισμού μας, να ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό. Ευκαιρία, για ένα εσωτερικό ταξίδι στον χώρο της καρδιάς. Ευκαιρία να ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας για να ενοικήση ο Χριστός που είναι ο Θεός και ο Άρχων της ειρήνης. Ευκαιρία να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας. Για να γαληνέψει η ψυχή, να ελευθερωθεί ο λογισμός, να καθαρίσει ο νους. Για να επικρατήσει η ειρήνη και να βασιλέψει η αγάπη. Και όταν η αγάπη κυριαρχήσει, τότε η ειρήνη θα εδραιωθεί, όπως αναφέρει και ο ιερός Χρυσόστομος», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος: «Ευφρόσυνα, ευλογημένα, γεμάτα Χριστό, χάρι, χαρά και ειρήνη Χριστούγεννα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: