Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

Στο πλαίσιο της παραγωγής και διατύπωσης προτάσεων, η Δημοτική Παράταξη ‘’Σφακιανή Σύμπραξη’’* έλαβε την πρωτοβουλία και δημιουργεί το ‘’Εργαστήρι Ιδεών και Μελετών για τα Σφακιά’’, σε 5 κύκλους δράσεων.
Για τον Πολιτισμό
Για την Κοινωνική Ανάπτυξη και την Παιδεία
Για τον Αθλητισμό
Για το Περιβάλλον
Για την Πρωτογενή Παραγωγή και την Επιχειρηματικότητα
Με σκοπό την διερεύνηση της αξιοποίησης των ευκαιριών και των δυνατοτήτων του τόπου. 
Συντονιστής για τον ‘’Πολιτισμό και την Ιστορία’’, που εστιάζει στην Σφακιανή Παράδοση και τα Μνημεία, αναλαμβάνει ο Ευτύχης Τζιρτζιλάκης. Αναπληρωτής ο Σταύρος Ψαρουδάκης. Τομεάρχες για το ‘’Ριζίτικο’’ ο Ευτύχης Κοπασάκης, για τους ‘’Κρητικούς Χορούς’’ ο Γιώργος Ψαρουδάκης για την ‘’Κοινωνική Ζωή’’ η Ιωάννα Ψαράκη -Ποποδάκη.  
Συντονιστής για την ‘’Κοινωνική Ανάπτυξη’’, που εστιάζει στην ‘’Κοινωνική Συνοχή’’ την Συμπερίληψη’’ και την Παιδεία, αναλαμβάνει η Άννα Βοτζάκη. Αναπληρωτής η Μανωλία Δεληγιαννάκη. Τομεάρχες για την Κοινωνική Συνοχή η Μαρία Κατσούλη και για την συμπερίληψη η Στάρια Σύλβια.
Συντονιστής για τον Αθλητισμό που εστιάζει στον αθλητισμό για όλους, στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στα Σφακιά και στον πρωταθλητισμό στο τοπικό υπόβαθρο, αναλαμβάνει ο Μανώλης Τζωρτζάκης και αναπληρωτής ο Μανούσος Δουρουντάκης.
Συντονιστής για το Περιβάλλον, που εστιάζει στις ΑΠΕ, το νερό, τα απόβλητα και τα τεχνικά έργα αναλαμβάνει ο Παύλος Σταματάκης, αναπληρωτής η Τριανταφυλλιά Νικολάου και τομεάρχες για τις ΑΠΕ και την διαχείριση των υδατικών πόρων ο Νίκος Μανουσέλης, για τις υποδομές ο Ανδρέας Χιωτάκης, για τα έργα βιολογικών και απορριμμάτων ο Χρήστος Σηφαλουδάκης, για τα Τεχνικά Έργα οι Ριτζάκης Κανάκης και  Μανώλης Τζωρτζάκης
Συντονιστής για την Πρωτογενή Παραγωγή και την Επιχειρηματικότητα, που εστιάζει στα Σφακιανά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τις υπηρεσίες τουρισμού και εμπορίου, αναλαμβάνει ο Θόδωρος Αθητάκης, αναπληρωτής η Γιάννα Κριαρά και τομεάρχες για τον τουρισμό η Ασημένια Μανούσακα, για το εμπόριο ο Χρήστος Γιαννακάκης, για την μεταποίηση ο Βαγγέλης Καρκάνης, για τον πρωτογενή τομέα ο Γιώργος Βρανάς και ο Θόδωρος Πραματευτάκης.
Η διεύρυνση με την συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου συνεχίζεται.
* Επικεφαλής της Σφακιανής Σύμπραξης ειναι ο Λευτέρης Κοπάσης, μεγαλωμένος στην Κίσαμο..


Δεν υπάρχουν σχόλια: