Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου αυτή την ώρα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, το νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου, από νωρίς βρέθηκαν γνώριμα πρόσωπα από την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, αλλά και οι «φρέσκοι» δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα θητεύσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συβμούλιο Χανίων.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Πλατανιά Γιώργος Μυλωνάκης και Γιάννης Μαλανδράκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και φυσικά, φίλοι και συγγενείς των νέων Δημοτικών Συμβούλων.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.
Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τον λόγο του μετά το πέρας της ορκόμωσίας είπε μεταξύ άλλων: «Καλούμαστε να ανανεώσουμε τους όρκους και την υπόσχεσή που δώσαμε πριν τέσσερα χρόνια. Θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε να εκφράσουμε τους πόθους των Χανιωτών. Βρισκόμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να συνταξιδέψουμε μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια…Πάνω απ’ όλα με την κοινή αγάπη για τον τόπο μας… Θα είναι μια πενταετία η καλύτερη πενταετία για τον δήμο Χανίων, θα απαντήσει σε χρόνια ζητήματα και θα δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε τις σημαντικές υποδομές που τόσο έχουμε ανάγκη…Τα Χανιά, θα γίνουν πιο εξωστρεφή…»
Η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κατερίνα Μανιμανάκη, κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε: «Η πόλη μας, μας χρειάζεται όλους μας… Θέλουμε τον δήμο μας, δίπλα στον πολίτη, την επιχείρηση, το ευάλωτο νοικοκυριό, θα είμαστε παρούσες και παρόντες σε κάθε κάλεσμα…Θέλουμε τα Χανιά, μια πόλη που σέβεται τους συνανθρώπους της…Κάθε μια και καθένας από εμάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας…με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και των κοινοτήτων μας. Θέλουμε να δώσουμε πνοή και υπόσταση στο σχέδιό μας γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας…».
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Μπάμπης Λουτσέτης ανέφερε: «Δίνουμε όρκο ότι θα υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, σε μια πόλη που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το ίδιο όμορφη για όλους…Θα παλέψουμε να είμαστε παρόντες στον αγώνα για τη διεκδίκηση πόρων και την αναβάθμιση των υποδομών για τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες. Θα παλέψουμε να είμαστε η φωνή των Χανιωτών στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2024.
ΠΗΓΗ zarpa

Δεν υπάρχουν σχόλια: