Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στάση εργασίας σήμερα απο τις 11.00 ως και τις 15.00 στο επικουρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κισάμου, συμμετέχοντας έτσι και αυτοί στην απόφαση της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αφορμή το σχέδιο νόμου που ανανεώνει μόνο για 6 μήνες την σύμβαση τους. 
Βέβαια με την ευκαιρία αυτή καταθέτουν πλήθος ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας του, αλλά και την μονιμοποίηση των συβάσεων τους.
- Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αυξήσει το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και όχι να το ανακόψει, με θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Στα Νοσοκομεία έχουν 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι. Το 35% των δασωστών στο ΕΚΑΒ, των εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια και των προνοιακών υπαλλήλων στις προνοιακές μονάδες είναι συμβασιούχοι.
Εφέτος δουλεύουν τα Νοσοκομεία με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι, λόγω μαζικών αποχωρήσεων και μηδενικών προσλήψεων.
Το κύμα φυγής πέραν των άλλων αιτιών (χαμηλοί μισθοί, συνεχής κοροϊδία με την ένταξη στα ΒΑΕ, δυσμενείς συνθήκες εργασίας) ενισχύεται από την άρνηση της κυβέρνησης για την απευθείας μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Να θυμίσουμε και το πρόβλημα με τα μηχανήματα στο ακτινολογικό τμήμα του Κ.Υ Κισάμου που εδώ και 4 μήνες ειναι εν αχρηστία, στέλνοντας τους ασφαλιζόμενους σε ιδιώτες και στα Χανιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: