Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ


 Την εξαίρεση από την κατάργησή και συγχώνευση από τους δήμους μόνο οκτώ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και οκτώ κοινωφελών επιχειρήσεων προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.
Ανάμεσά στα ΝΠΔΔ και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις δεν είναι η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κισάμου. Αντίθετα ειναι η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πλατανιά.
Οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, των οποίων, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους», είναι 
Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, 
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, 
Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών, 
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, 
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νισύρου, 
Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά,  
Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου 
Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά.
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε διαμηνυθεί ότι ο αριθμός των ΝΠΔΔ και των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων, που θα εξαιρεθούν, θα ήταν ιδιαίτερα μικρός.
Μικρός δήμος ειμαστε και εκτός οτι φαίνεται....το ξέρουν και όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: