Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΧΤΑΚΗ

Με τους δημιουργούς Ανδρομάχη Χουρδάκη, Μαρία Φουρουντζόγλου και Σήφη Μιχελογιάννη, συνεχίστηκαν, στις 20/12, οι συναντήσεις δημιουργών, στο πλαίσιο της γιορτής του βιβλίου, που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς στα Χανιά, από τις 15 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023.
Οι δημιουργοί μίλησαν για το έργο τους, αλλά και για το έργο του λογοτέχνη Αντώνη Σχετάκη, καθώς οι φίλοι του βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε video την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του "Στους Δρόμους του Αυγερινού", στο Θέατρο του Δήμου Κισσάμου. 
Η Ανδρομάχη Χουρδάκη μίλησε για τα έργα της "Τα σκουλαρίκια της Περσεφόνης" και "Φεύγουσα", ενώ διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Η Μαρία Φουρουντζόγλου μίλησε για τη μετάφραση και την εργασία της πάνω στο εμβληματικό έργο του Ούγκο φον Χόφμανσταλ "Ανδρέας", που έγινε για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, στα Χανιά. Ο Σήφης Μιχελογιάννης απήγγειλε ποιήματά του και μίλησε για τη σχέση της πολιτικής με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Ακολούθησε συζήτηση για τα έργα, αλλά και για τα σύγχρονα προβλήματα της ποίησης και του πολιτισμού, στην οποία πήραν μέρος και οι φίλοι του βιβλίου, που μοιράστηκαν μαζί μας τον προβληματισμό τους. Τη βραδιά συντόνισε η Ελένη Καποκάκη.   
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται:
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. : Μικρό αφιέρωμα στην Βιργινία Γυπάκη Αγριμάκη, Αντώνης Νεδελκόπουλος, Ηρώ Πισκοπάκη, Θάλεια Φλεμετάκη, Βαγγέλης Λουλαδάκης & στις 8 μ.μ.: Άρια Αθανασάκη, Νικητούλα Καπελλάκη, Καίτη Τσουρλάκη, Κωνσταντίνα Χαριτάκη.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.: Χαρίκλεια Ντερμανάκη, Γιώργος Παπακωνσταντής, Κατερίνα Ροκάκη, Μανόλης Σπανάκης & στις 8 μ.μ.: Δημήτρης Ανδρικίδης, Γιούλη Αντωνάτου, Μαρία Δημοτάκη, Τώνια Κατζουρού.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.: Λεωνίδας Κακάρογλου, Γιώργος Λούντζης, Χρήστος Κωσταντουδάκης & στις 7.30 μ.μ.: Φαίη Αναγνώστου, Ελένη Καποκάκη, Μαρία Μαριόλη, Ερασμία Μπουλιτσάκη, Γιάννης Πατεράκης
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.: Ειρήνη Γεροντάρα, Ταμάρα Γκάετς, Κυριάκος Στρατουδάκης & στις 8 μ.μ.: Χριστίνα Βεριβάκη, Μαιριλή Κορφιάτη, Δήμητρα Μαραγκουδάκη.
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.: Χαρά Πεφάνη, Βασίλης Μπουντούρης, Αννίτα Βαρουξάκη, & στις 8 μ.μ., Παναγιώτης Ζαφείρης, Κατερίνα Στεφανουδάκη, Χρήστος Τσαντής.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.: Μαρία Σκούλου, Αθανάσιος Γάκης, Κατερίνα Σταματελάτου, & στις 8 μ.μ.: Γιώργος Βαγιωνής, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Χρήστος Τερεζάκης, Μιχάλης Τζανάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: