Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μια ειρηνική πορεία αύριο, μια διαμαρτυρία ενάντια στην τοπική αδιαφορία... απο τους ΑΜΕΑ του Ειδικού σχολείου των Κουτουφιανών. 
Γιατί την κανουν; Το εξηγεί πολύ καλά και σταράτα ο Μενέλαος Παπαδημητράκης.... στο κειμενάκι που ανάρτησε.
Γράφει λοιπόν

- Ακριβώς ένα χρόνο πριν, μια ξεχωριστή υπερπροσπάθεια έλαβε χώρα εδώ στην Κισαμο όπου ελάχιστοι απλοί άνθρωποι συμμερίστηκαν την ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση και ουδενός υπεύθυνου ίδρωσε το αυτακι του. Με πικρία λοιπόν τα λόγια μου ένα χρόνο μετά την υπερπροσπάθεια του Κώστα Βαρουχάκη και του Γεράσιμου Στυλιανακάκη. Νομίζω δεν το είχα αναφέρει εκείνες τις μέρες για να μην επισκίασω το κατόρθωμα τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζόρι τράβηξαν οι 2 πρωταγωνιστές και πόσο υποκριτικά κάποιοι έσπευσαν να φωτογραφίζονται και να εκστομίζουν μεγάλα λόγια όταν την ίδια στιγμή η καθημερινότητα τους διαψεύδει. Αλλά μην νομίζετε και πως ο απλός κόσμος είναι καλύτερος; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρισίδια και χριστοπαναγιες ακούσαμε όλοι όσοι προσπαθούσαμε να διαφυλάξουμε την προσπάθεια αυτή. Να μην αντέχει ο κόσμος να μείνει κλειστός ένας δρόμος για 24 ώρες. Τα θυμάμαι και συγχίζομαι, να κλείνουμε από την μια μεριά και να ανοίγουν από την άλλη, και να τρέχουμε κι εμείς ώστε να έχει ο Κώστας αδιάσπαστη διέλευση. Και το κορυφαίο που ακούσαμε; "μα καλά για ένα άτομο κλείσατε τον δρόμο;" . Καταλάβατε τι σκατα λαός είμαστε; Αύριο είναι παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα μηνύματα της περσινής δράσης είναι ακόμα (και για πάντα) επίκαιρα. Ίσες ευκαιρίες και προσβασιμότητα, σε έναν τόπο χωρίς πεζοδρόμια, με κατειλημμένο δημόσιο χώρο, με άναρχο παρκάρισμα και με χίλια 2 αλλά όπου είναι σαν να βάζουμε καθημερινά τρικλοποδιά στην οποιαδήποτε υπερπροσπάθεια του κάθε Κώστα και του Γεράσιμου που παλεύουν καθημερινά για τα αυτονόητα. 
Σαν επιβεβαίωση όλων όσων λέω, η αυριανή συνάντηση του Σύλλογος γονέων και φίλων ΕΕΕΕΚ Κισσάμου έξω από το δημαρχείο στις 12:00 σε συνδυασμό με έναν περίπατο αγάπης ώστε να διαπιστωθεί ιδίοις ομασι το πόσο σέβεται η "πόλη" μας την ελεύθερη και απροβληματιστη προσβασιμότητα...
Παρακαλώ η ανάρτηση αυτή δεν γίνεται ούτε για τα like ούτε για τα μπράβο. Αν συμφωνείτε με ότι γράφω, απλά την άλλη φορά που θα παρκάρετε κάπου, κοιτάξτε γύρω σας μήπως εμποδίζετε κάποια διάβαση. Είστε πχ καταστηματάρχης; αφαιρέστε μια σειρά τραπέζια να μπορεί περνάει ο κόσμος. Είστε άρχοντας του τόπου; περπατήστε με ένα καροτσάκι στην πόλη σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Έτσι γινόμαστε καλύτεροι και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι σεβόμαστε την κάθε προσπάθεια του κάθε Κώστα και του κάθε Γεράσιμου που δίνουν και την ψυχή τους για τον αγώνα αυτό.
Καληνύχτα σας...

* Φωτο. Ο Κώστας Βαρουχάκης και ο Γεράσιμος Στυλιανακάκης έγραψαν ιστορία, σπάζοντας στις (03/12/2022) το πρωί το παγκόσμιο ρεκόρ διάνυσης χιλιομέτρων με ώθηση αμαξιδίου σε ένα 24ωρο. Οι δύο φίλοι πραγματοποίησαν την προσπάθειά τους από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (02/12), και την ολοκλήρωσαν την επομένη, καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν τον πολύ δύσκολο στόχο τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: