Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ»

Σε επιστολή του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σταθάκης εγκαλεί το Δήμαρχο Κισσάμου επειδή προστάτευσε το συμφέρον και τα δικαιώματα του Δήμου.
Όπως έχουμε δημόσια ενημερώσει, τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Ιδιώτης, μέσω δικηγόρου, απέστειλε έγγραφο με το οποίο απαιτεί να φύγει ο Δήμος από τη θέση την οποία κατέχει νομίμως στην παραλία της Παχιάς άμμου προκειμένου να επεκτείνει την δραστηριότητά του στη θέση αυτή.
Ο δήμαρχος ενεργεί θεσμικά και ενημερώνει γραπτώς την μόνη αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, καλώντας την να παρέμβει ως έχει υποχρέωση στην συγκεκριμένη θέση στην παραλία της Παχιάς Άμμου στα Φαλάσαρνα.
Η Κτηματική Υπηρεσία αποστέλλει έγγραφο στο ΑΤ Κισσάμου, όπου με απόλυτη σαφήνεια ζητά τον έλεγχο από την Αστυνομία, δηλώνοντας παράλληλα ότι λόγω κωλύματος της υπηρεσίας δεν μπορεί να παρίσταται. Η παρέμβαση που ζητά η Κτηματική Υπηρεσία αφορούσε αυστηρά στη συγκεκριμένη θέση που κατείχε νόμιμα ο Δήμος στην παραλία της Παχιάς Άμμου.
Η επιστολή Σταθάκη δείχνει ότι έχει ξεχάσει το ρόλο του ως «Αυτοδιοικητικός» και ενεργεί ως «Δικηγόρος Διεκπεραίωσης» υποθέσεων ιδιώτη.
Ενημερώνουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή και εγώ ως Δήμαρχος, με την συμπαράσταση φορέων και πολιτών, διασφαλίζουμε το δικαίωμα όλων να έχουν ελεύθερους δημόσιους χώρους στις παραλίες χωρίς αποκλεισμούς, είτε από ιδιώτες με θαλάσσια μπαρ τύπου Μυκόνου και Ρόδου, είτε από μεγάλα ξενοδοχεία σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές.
Τα δημοσιευόμενα έγγραφα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Γιώργος Μυλωνάκης
και τα έγγραφα


Δεν υπάρχουν σχόλια: