Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ρε που πάμε;
 Μήπως είναι ώρα να ξανασκεφτούμε που πάμε τον τουρισμό στην περιοχή μας; 
Και εντάξει λέμε ότι ο δήμος θέλει να διασφαλίσει τα δικαιώματα των δημοτών και των επισκεπτών του, ότι τον νοιάζει περισσότερο η άπλα από το στριμωξίδι, ότι θέλει να χαίρεται ο τουρίστας και ο επισκέπτης των υπέροχων περιοχών μας την ελευθερία και την άνεση που του προσφέρουν ..ποιοι; 
Έχει την δυνατότητα ο Δήμος μας, να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο σε μήκος μέτωπο των παραλιών και δεν έχει την δυνατότητα να προσφέρει τα υπολοιπα; Δρόμοι σε κακή κατάσταση, σκουπίδια παντού, νερό, σπάνιο είδος κατάντησε σε πολλές τουριστικές περιοχές μας, δημόσιους χώρους στάθμευσης δεν έχει, πρόσβαση στις παραλίες δεν έχει,  πως σκέφτεται λοιπόν να γινει ο κυρίαρχος όταν οι υποδομές του είναι στο μηδέν. Γελάει ο κόσμος με τα ανταποδοτικά που τα τελευταία 15 χρόνια δεν τα έχει δει καμία περιοχή που επικαρπίζεται. 
Άλλαξε λένε τώρα, θέλει το καλό της περιοχής τώρα, θέλει την προστασία των περιοχών νατουρα, και δεν το λέω εγώ αυτό αλλά αυτοί που την βοηθάνε σήμερα να βγει από την δύσκολη θέση. Και τι καταλαβαινουνε όταν λένε ότι άλλαξε, ... το αυτονόητο, δηλαδή έως και χθες τα είχε κάνει μαντάρα. Απο σημερα λοιπόν που άλλαξε και όλα θα τα φτιάξει μέσα σε χρόνο ρεκόρ.. μπαίνει το άλλο ερώτημα , μπορεί, έχει την δυνατότητα ; Όχι βεβαια γιατί αν πραγματικά σκεφτόταν την αλλαγή θα έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει πρώτα, για να φτάσει στο τέλος να πει ότι εγώ είμαι ο καλύτερος στη διαχείριση και προστασία των παραλιών μας, άρα εγώ θα τις εισπράττω και θα τις τρυγώ. 
Δρόμοι, χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, δημόσιες τουαλέτες, πληροφόρηση, σήμανση, νερό, είναι ανύπαρκτα σε αυτές τις περιοχές και αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες με τις περιουσίες τους, η παραλία θα ήταν μη επισκεψημη σήμερα με τους  τοσους επισκέπτες.
Κάθε κίνηση έχει από πίσω και τα απαραίτητα έργα.. δεν κλείνεις ένα χώρο, ούτε βάζεις ομπρέλες αν δεν έχεις σκεφτεί τα ουσιώδη.. και τα ουσιώδη όπως φαίνεται η δημοτική μας αρχή τα αφήνει στους ιδιώτες μιας και αυτήν την απασχολουν άλλα. 
Θα φέρω και το παράδειγμα της πόλης ... Με τα χάλια που έχει, η Φαλάσαρνα ο Μπάλος, το Λαφονήσι, δεν ανήκουν στην πόλη της Κισάμου αλλά στα Χανιά. Όλοι μας προσπερνάνε σαν τρελοί, και εμείς όχι μόνο δεν κάνουμε κάτι αλλά επαναπαυόμαστε στις εξαγγελίες της κάθε κυβέρνησης για περιφερειακό, παράκαμψη ή όπως αλλιώς την λένε, που μπορεί να πάρει 40 ή 50 χρόνια για να ωριμάσει. Ποια ενέργεια έγινε για να ανοίξει ο τελευταίος του σχεδίου πόλης;  Ποιες ενέργειες έγιναν για να ξεμπλοκαριστεί η Ηρώων Πολυτεχνείου πλην μια σφυρίχτρας που την ανεβοκατεβαίνει εδώ και 4 χρόνια ο δημοτικός υπάλληλος, δίχως σοβαρά αποτελέσματα ; Αν λοιπόν κλείσει ο δρόμος αυτός κάπου στα Λύκεια, αυτόματα οι δύο από τις τρεις περιοχές μας είναι άχρηστες αφού εναλλακτική οδό δεν υπάρχει από γεννήσεως μας.
Αυτά κοιτάζει πρώτα λοιπόν η κάθε δημοτική αρχή και μετά γίνεται επιχειρηματίας και διεκδικεί με το δίκιο της τα πάντα. Τώρα με αυτά που κάνει μοιάζει σαν να μην την ενδιαφέρουν οι δημότες της αλλά το κέρδος της παραλίας. 
Και φυσικά δεν μιλάω για αυτήν μόνο την δημοτική αρχή αλλά όλες όσες πέρασαν τα τελευταία 30 χρόνια που δεν προσπάθησαν να δουν την εξέλιξη αλλά και τι λείπει απο τα απαραίτητα για την διαβίωση μας. 
Άρα όλες οι ως και σήμερα δημοτικές αρχές δεν είχαν όραμα, ιδέες ούτε πλάνο ούτε φυσικά ικανότητα για να μας βγάλουν από την στενωπό... και αυτό είναι γενική διατύπωση.
Μπέεεεεεεεεε..χάνω και την μιλιά μου τώρα, γιατί κάποιοι μας νομίζουν πρόβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: