Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Υ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του νέου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισάμου με το συνοδευτικό εξοπλισμό του, στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης «Ενίσχυση της εκπαίδευσης και κοινωνικής συνοχής στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» και του Υπο-έργου «Προμήθεια δεκατεσσάρων (14) ασθενοφόρων οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης», μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ Κρήτης.
Το νέο ασθενοφόρο παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κισάμου Δημήτριος Ανυφαντάκης.
Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κισάμου με ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εξασφαλίζοντας παράλληλα ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας.
Το θέμα ωστόσο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου Υγείας Κισάμου σε επείγουσες καταστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται επιβάλει την παρουσία και ενός δεύτερου ασθενοφόρου. Ως εκ τούτου το Κ.Υ. Κισάμου αιτήθηκε στο ΕΚΑΒ Κρήτης την τρίμηνη παράταση της παραχώρησης του υφιστάμενου ασθενοφόρου, το οποίο είχε παραδοθεί στη μονάδα στις 16/01/2023, προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες τις περιοχής.
Ευελπιστώντας στη θετική τους ανταπόκριση και με την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ανάγκη για ασφαλείς συνθήκες διακομιδής αποτελούν κοινό τόπο για όλους του εμπλεκόμενους φορείς –Δήμο Κισάμου, 7η Υ.Πε. Κρήτης, ΕΚΑΒ ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ενίσχυσε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.
Με εκτίμηση,
O Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κισάμου
Δημήτριος Ανυφαντάκης
Ιατρός Επιμελητής Α’


Δεν υπάρχουν σχόλια: