Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ο πόλεμος της παραλίας....

Παρακάτω παραθέτω ένα από τα πολλά σχόλια που έχουν γραφτεί τελευταία από ανθρώπους που "εργάζονται" για τη ν τουριστική προβολή του δήμου μας και "αγωνιούν" για το καλό της περιοχής μας. Είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να τα διαβάσετε κάμποσες φορές για να τα εμπεδώσετε, ώστε να καταλάβετε ότι ο πόλεμος της δυσφήμησης έχει αρχίσει εδώ και καιρό από τα  εσωτερικά....
 Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να κουβεντιάσουν με τους ανθρώπους του τουρισμού.. έτσι λέγονται όλοι όσοι ασχολούνται με την εξυπηρέτηση, προσπαθούν να δυσφημίσουν την περιοχή αραδιάζοντας ένα σωρό ψέματα που έχουν κακό αντίκτυπο όχι μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή αλλά στο σύνολό της..  
Σίγουρα (και) η Φαλάσαρνα χρειάζεται την προσοχή μας, σίγουρα χρειάζονται βήματα που να την βγάλουν από στενωπό που την έχει  οδηγήσει ουσιαστικά η δημοτική αδιαφορία.
Διαβάστε και κρίνεται. (κρατάω και την ορθογραφία)
- Θεωρουν δυσφημηση τα 20 ευρω στην καλυτερη παραλια του κοσμου (το Λαφονήσι) οπου υπαρχει απεραντη παραλια ελευθερη να βαλει την πετσετα σου και να μην πληρωσης εαν δεν θελεις η δεν μπορεις. Εκει την διαχειρηση την κανει ο Δημος. Στα Φαλασαρνα οπου υπαρχει ιδιωτης απο 50 και πανω υποχρεωτικα και φευγεις αν δεν πληρωσης γιατι δεν υπαρχει ελευθερος αιγιαλος να βαλεις την πετσετα σου. Η παραβαση του νομου περι ελευθερης προσβασης στον αιγιαλο ειναι μια χαρα οι εξωπραγματικες τιμες ειναι μια χαρα. Οπως καταλαβαινεις δεν ενδιαφερονται για το συμφερον των δημοτων και της προστασιας του περιβαλλοντος αλλα για το συμφερον της τσεπης τους.

- Μάλλον τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει περάσει καθόλου από εκεί. "50€ και πάνω υποχρεωτικά και σε διώχνουν αν δεν έχεις να πληρώσεις" ..φωνάζει.  Παρ όλα αυτά πατρονάρει τον δήμο και τους υπεύθυνους για δεύτερη θέση δημοτική εκεί στη Παχιά Αμμο.. Όμως ο δήμος με τα λεγόμενα του κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ομπρέλες εκεί ... ώστε να υπάρχει απέραντη ελεύθερη παραλία. Το συμπέρασμα απλό και κατανοητό.
Να φύγει ο ιδιώτης που νοικιάζει νόμιμα για να μπει ο δήμος, που ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του ..όμως τα ερωτήματα παραμένουν...
- Έχει άραγε ελεύθερη πρόσβαση ο χώρος που χρησιμοποιεί ο δήμος μας εκεί για τα ομπρελοκαθίσματα του; Υπάρχει άραγε δημοτικός χώρος στάθμευσης ή χρησιμοποιεί τα ξένα χωράφια για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του; Τελικά ποιος κάνει δυσφήμηση για τον τόπο και ποιος ο λόγος που μία περιοχή σαν τη Φαλάσαρνα έχει μπει στο μάτι κάποιων αργόσχολων κουλτουριάρηδων.... που την υποβαθμίζουν καθημερινά μέσα από σχόλια σε διάφορα σάιτ;  Ποιος ο λόγος και γιατί τον αφήνουν να λειτουργεί έτσι μέσα από τον δήμο; Γιατί να δυσφημείς μία περιοχή σαν την Φαλάσαρνα ..μάλλον επειδη υπάρχει ένας συγκεκριμένος ιδιώτης... που δεν γουστάρει; 
Τους υπόλοιπους  επαγγελματίες που νοικιάζουν και αυτοί στην περιοχή τους σκέφτεται ; Κρίμα βέβαια που τον αφήνουν όχι να γράφει αλλά και να σκέφτεται έτσι για μια περιοχή που η αξία της δεν έχει χάσει τα τελευταία χρόνια ούτε χιλιοστό..
Η Φαλάσαρνα αργά ή γρήγορα θα γίνει μια αστική παραλία ... δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, οπότε καλό είναι ο δήμος μας να ξεκινήσει αυτό που πρέπει για την περιοχή... Δρόμους, πεζοδρόμια, βιολογικό, χώρους στάθμευσης ώστε να μην βρεθεί απροετοίμαστος και εκτιθέμενος ..που ήδη είναι... και μαζέψει το σκυλάκι που γαβγίζει επικίνδυνα.
Υ.Σ Στην φώτο φαίνεται ο ελεύθερος χώρος που υπάρχει κάτω από τις ομπρέλες που τέτοιο χώρο δεν είχε ποτέ το Λαφονήσι... που το διαχειριζόταν οι όμοροι δήμοι...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: