Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Τελικά όταν έχεις όλα τα έγραφα βγάζεις εύκολα και το συμπέρασμα.. Αλλιώς ένα -ένα τα έγγραφα και όσα θέλουμε να βγουν δημιουργούν πρόβλημα τεράστιο. Ειδικά σε μια υπηρεσία που έχει αποδείξει οτι προσπαθεί παρά τις ελλείψεις της να προστατέψει πολίτες -δημότες επισκέπτες απο κάθε λογής ευκαιριακά λαμόγια. 
 
Ποιος έστειλε την αστυνομία στην Φαλάσαρνα για να κάνει αυτό που η ίδια δεν μπόρεσε και μάλιστα όχι για συγκεκριμένους, αλλά για το σύνολο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί;
Αρμόδια η Κτηματική που διατάζει το Α.Τ Κισάμου να κάνει τον έλεγχο, σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως κάθε χρόνο αφού αυτή δεν μπορεί να έλθει, με κοινοποίηση την απόφαση της και στον αρμόδιο εισαγγελέα Χανίων. Με απλά λόγια ήταν προγραμματισμένη αυτοψία σε όλο το μήκος και πλάτος των επιχειρήσεων στην Φαλάσαρνα και όχι για μια συγκεκριμένη επιχείρηση που ενοχλούσε τον δήμο. 
Έτσι φυσικά θα έπρεπε να λειτουργούσε και ο δήμος μας ... έλεγχο σε όλο το μήκος και το πλάτος και να χαίρεται που οι επιχειρήσεις -έστω κι να κλέβουν 1-2 μέτρα αμμούτσας- ειναι για το καλό το δικό της... γιατί αυτήν την παραλία την προσέχουν καλύτερα αυτοί απο τον δήμο... αποδεδειγμένα αυτό.
Βγάζουμε τα ματάκια μας με τα ίδια μας τα χεράκια και μετά μας φταίνε αυτοί που αναδεικνύουν το θέμα... και όχι αυτός που το δημιουργεί. 
Να πούμε απο τις 6 θέσεις που ηλεκτρονικά δημοπρατούνται στην Φαλάσαρνα, μια κόπηκε λόγω αρχαιολογίας και οι δυο άλλες οτι δεν τηρήθηκαν τα νόμιμα μέτρα της ενοικίασης.
Σιγά τα ωά ... αυτοί όμως οι 13 επιχειρηματίες καλώς ή κακώς εξυπηρετούν το 95% των επισκεπτών της Φαλάσαρνας.... και χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση και διαφορετική κουβέντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: