Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι μια απο τις 7 ποιο όμορφες και διαλεχτές πεζοπόρες διαδρομές του Δήμου μας σε μια περιοχή που ακόμα κρατά την ομορφιά της με τις παλιές εκκλησίες του Μύλους και τις δυο τρεις γραφικές γειτονιές της. 
Φυσικά μιλάω για την διαδρομή Βουλγάρω -Λατζιανά- Μουρί -Νησί- Τοπόλια, γύρω στα 11 χιλιόμετρα με λίγες ανηφόρες, μέσα στο πράσινο με πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες και άγρια ομορφιά που καταλήγει στην απέναντι μεριά του Τοπολιανού φαραγγιού.
Αυτήν την διαδρομή κάποιος εκεί πονηρίδης, προσπαθεί αν την κάνει ακόμα ποιο όμορφη... και σταδιακά την γεμίζει με σκουπίδια.. καλό ειναι λοιπόν εκτός απο τους κατοίκους που πρέπει να τον "πιάσουν" και η κοινότητα να κάνει το χρέος της και να καθαρίσει την διαδρομή... Δεν χρειάζεται να πούμε που ειναι εύκολα θα την εντοπίσει την "ζημιά".
Εξάλλου φαίνεται και απο τα Τοπόλια η ασχήμια αυτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: