Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

 Όπως διαβάζω στην διαυγεια, στις 10 Αυγούστου θα μας επισκεφτεί μια επιτροπή απο το υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων, κάτι σαν ειδική υπηρεσία διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, η οποία επιτροπή θα κάνει επιτόπια επαλήθευση στον προγραμματισμό και τον τρόπο υλοποίησης των υποέργων του Οpen Mall Κισάμου, όπου ο δικαιούχος Δήμος Κισάμου και συνδικαιούχος ΝΕΣΚ ειναι οι υπεύθυνοι και έχουν αναθέσει στην ΔΕΠΑΝ την σχετική μελέτη.
Μάλιστα όπως διαβάζω θα εξετάσουν την ακρίβεια και την ορθότητα των πληροφοριών, την οικονομική πρόοδο των υποέργων, αλλά και την τήρηση των κανόνων δημοσιότητας.
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα μας βρουν λάθος..... αλλά κι ας ελπίσουμε οτι ως τότε θα ξέρουμε που φτάνει αυτή η μελέτη.. μιας και αν δεν προχωρήσει εκτός του ότι κάποιοι θα στεναχωρηθούν, που θα χαθούν τόσα λεφτά 1.652.000,00 ε, καραδοκεί και η έκθεση ιδεών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που μπορεί να μην ειναι μελέτη αλλά θα μας βάλει όπως λένε στο σωστό δρόμο ανάπτυξης.
Να θυμίσω οτι η σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΑΝ και των συνδικαιούχων υπογράφτηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στις 3 Μαρτίου του 2022 απο τότε δεν έχουμε ακούσει και κάτι για την πορεία των μελετών, αλλά ευελπιστούμε όλοι οτι κάτι θα έχει γίνει....
Αυτό το "υποέργο του Δήμου μας", στην πλατεία Τζανακάκη, χώρος δίχως αυτοκίνητα απο τις 7 ως και τις 12 ώστε να μαζεύονται τα μικρά παιδιά με τις μαμάδες τους και να χαίρονται την άπλα ειναι απο τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.. Με το ρολόι κάθε 10 λεπτά ένα αυτοκίνητο ή ένα μηχανάκι κάνει μια στροφή ανάμεσα στα παιδιά και φεύγει... ας ελπίσουμε οτι θα σταθούμε τυχεροί ως το τέλος του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: