Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Για την προσπάθεια του Κώστα έχουν γραφτεί και θα γραφτούν πολλά κι ακόμα περισσότερα στο μέλλον, μιας και αυτός ο "τύπος" δεν θέλει να αφήσει μισοτελειωμένη την προσπάθεια του. Είναι απο τους ανθρώπους που μπορείς να τους υπολογίζεις οτι θα πετύχουν τον στόχο τους. Ανοιχτόκαρδος, χαμηλότονος, με αυθόρμητο χιούμορ, άρχοντας. Πονάει για το δίκιο και τους κοινωνικούς αγώνες, νοιάζεται για αυτά που εμείς οι άλλοι, οι περισσότεροι, τα προσπερνάμε ή δεν τα ακουμπάμε γιατί μας στεναχωρούν και μας βαραίνουν ψυχικά. Είναι ανήσυχος και ειναι ολοφάνερο, οτι ο'τι αγαπά, το αγαπά μέσα απο την καρδιά του. Το δίκιο το ψάχνει απο μικρός και αντί για να φωνάζει γι' αυτό όπως όλοι μας κάνουμε, μοχθεί και κοπιάζει, αγωνίζεται και κουράζεται για να μας δώσει να το καταλάβουμε ... κάνει αυτά που κάνει ένας αληθινός ήρωας του τόπου του.
Παράδειγμα προς μίμηση σίγουρα και πρότυπο για όλους τους νέους μας... κι όλα αυτά μέσα σ' ένα κράτος που δεν κάνει το παραμικρό για να συμβαδίσει μαζί του, αλλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και την τελευταία στάλα του ιδρώτα του... 
Τελικά ειναι και σπάνιος με ανεκτίμητη αξία, αφού μπορεί και να δακρύζει μπροστά σε κόσμο. Μακάρι λοιπόν να καταλάβαιναν πραγματικά τις ανησυχίες του και αυτοί οι δήθεν που τον τιμούν... κάθε τόσο για αυτά που κάνει και δεν ειναι υποχρέωση του.
Υγεία Κώστα να 'σαι δυνατός πάντα με την οικογένεια σου για να μας δίνεις αυτές τις λίγες ακτίνες φωτός στην μουντή καθημερινότητα μας. 
Φωτο Γιάννης Κάκανος... οι δικές μου απο την συγκίνηση ήταν όλες θολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: