Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ;

Συνέχεια της χθεσινής περιπέτειας... αφού λοιπόν δεν μπορούσε η "κυρία" να ανέβει την ανηφόρα του Μπάλου, ηλιοκαμένη και καλοφαγωμένη όπως ήταν(ε) πήρε τηλέφωνο -όπου πήρε- και ζήτησε βοήθεια. Οι άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου ως είχαν υποχρέωση έτρεξαν μαζί με ένα ασθενοφόρο του Κ.Υ Κισάμου με γιατρό και διασώστες, και αφού βρήκαν την "κυρία" σε μισολιπόθυμη κατάσταση, την φόρτωσαν στο φορείο και με κίνδυνο -βράδυ με φακούς όπως βλέπετε, την ανέβασαν σώα και ασφαλή στο χώρο στάθμευσης του Δήμου, με υπερπροσπάθεια μιας και είχε και τα κιλά της. 
Μόλις λοιπόν έφτασαν εκεί και ενώ ήταν έτοιμοι να την βάλουν στο ασθενοφόρο η "κυρία" αναστήθηκε απότομα και αφού ευχαρίστησε τους διασώστες της πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μπήκε μέσα και έφυγε για το ξενοδοχείο της αφήνοντας σύξυλους γιατρούς του ΕΚΑΒ αλλά και τους ταλαιπωρημένους πυροσβέστες .... λέγοντας του "πάω στο Κέντρο Υγείας μόνη μου".
Ακόμα βέβαια την περιμένουν στο Κέντρο Υγείας.... 
Το θέμα είναι απλό.... μήπως είναι ώρα να στέλνουμε και κανένα λογαριασμό; Σε ποια άλλη χώρα θα έκαναν τέτοια και με τόση ελευθερία; Κουράστηκα κινήστε τον κρατικό μηχανισμό... να με πάρει απο δω.....


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: