Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ GRAFITTI

Γράφει στην σελίδα του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σχετικά με την ωραία τοιχογραφία (grafitti) που έφτιαξαν κάποιοι καλλιτέχνες σε τοίχο του δημοτικού χώρου στάθμευσης στα Χανιά.
- Περνώντας από την οδό Περίδου, στο Δημοτικό Πάρκινγκ «Κύδων», μπορεί να δει κανείς μια εικόνα από την Μινωική Κυδωνία και τον "Ηγεμόνα", να «ζωντανεύει», να παίρνει χρώμα και μορφή και να δεσπόζει ξανά πάνω απ' την πόλη, σε μια τοιχογραφία 10 μέτρων. 
Η αναπαράσταση του «Ηγεμόνα», έτσι όπως απεικονίζεται σε ένα από τα σημαντικότερα και σπανιότερα έργα της μινωικής τέχνης, στο πήλινο σφράγισμα του 15ου αιώνα π.Χ., είναι μόνο ένα κομμάτι από τις ιστορίες που έχουν να αφηγηθούν τα Χανιά, που ταξιδεύουν στο σήμερα τονίζοντας την ιστορία των 5.000 χρόνων της πόλης.

Από όταν μέλος της Νεολαίας Κισάμου του άρεσαν του δημάρχου αυτά τα καλλιτεχνικά και είχαν γεμίσει και την Κίσαμο τότε... ας ελπίσουμε οτι δεν θα ξυπνήσουν τον "κύριο" που ψάχνει τα κρυφά νοήματα μέσα απ αυτές τις εικόνες.... τον γνωστό κύριο. 
Πάντως σαν ιδέα να δείξεις την ιστορία σου μέσα απο το grafitti είναι φοβερή και θεωρώ οτι καλλιστα μπορούμε να αντιγράψουμε την ιδέα του Παναγιώτη.... και απ ότι φαίνεται ο Παναγιώτης έχει πολλές καλές ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: