Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

 Απο το βιντεάκι που αποδεικνύει οτι η καταγωγή του Μίκη Θεοδωράκη είναι απο τα Μπερπαθιανά του Κάμπου και την δεκαετία 1860-1870 γεννήθηκαν εκεί τα τρία αδέλφια Θεοδωράκηδες, ο Μανώλης, ο Μιχάλης* και ο Ανδρέας, πήραν την ευκαιρία ο πολιτιστικός σύλλογος του Κάμπου με παρότρυνση του φαρμακοποιού Παντελή Κατάκη και του γιατρού Χαρτζουλάκη Σήφη να τοποθετήσουν μια επιγραφή στο σπίτι των Θεοδωράκηδων, στον Κάμπο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τιμήσουν την οικογένεια των Θεοδωράκηδων αλλά κατ' επέκταση τον Μίκη Θεοδωράκη που αναγνωρίζει την καταγωγή των προγόνων του.

*Ο Μιχάλης μετακόμισε το 1893 στον Γαλατά Κυδωνίας, όπου και εγκαταστάθηκε (σώγαμπρος). Εκεί γεννήθηκε το 1895 ο γιος του Γιώργος Θεοδωράκης (1895-1977) πατέρας του Μίκη Θεοδωράκη.
Για όσους δεν έχουν δει το βίντεο που γυρίστηκε το 2012 απο την κόρη του Μίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: