Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΝΗΛΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ.. ΕΡΩΤΟΥΜΕ...

 Αφού πέρασαν 4 μέρες και όπως είδα κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε καν έγινε ερώτηση στον Δήμο και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους του, από τους συλλόγους γονέων, την αντιπολίτευση, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την παιδεία στην Κίσαμο, είναι έτσι όπως τα λέει στην απάντηση της η κ. Μακρή στην ερώτηση του Πολάκη για τα Λύκεια Κισάμου;   

 
Μάλλον δεν έχουμε συνέλθει ακόμα από την απάντηση της κ. Μακρή για αυτό δεν αρθρώσαμε λόγο....
Παρακολουθήστε λοιπόν από το 15.35 στο σχετικό βιντεάκι, τι λέει η κ. Μακρή για το που οφείλετε η καθυστέρηση, ποιος αποφασίζει για το κτηριολογικό, αλλά και το σπουδαιότερο "περιμένουμε από τον Δήμο να μας πει ποια κτήρια θα διατηρηθούν και ποια θα πέσουν". Επειδή ούτε εγώ έχω συνέλθει ακόμα μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να στείλει ο Δήμος Κισάμου την επιστολή που περιμένουν ΚΤΥΠ και οι αποδέλοιποι και να γράφουμε ότι διατηρούμε το σύνολο των κτηρίων πλην εκείνων που είναι επικίνδυνα.... 
Θεωρώ ότι θα τελειώσουμε γρηγορότερα το θέμα Νέα και παλιά Λύκεια, μιας και απ' ότι βλέπω ούτε αυτοί ξέρουν (έκαναν και έλεγχο) αν όλα τα κτήρια είναι κατεδαφιστέα. 
Φυσικά η μπερδεψοδουλειά μπορεί να είναι εσκεμμένη και να κάνουν ότι δεν ξέρουν για να δικαιολογήσουν την όποια καθυστέρηση.... αλλά η απορία παραμένει.
- Ξέρει ο Δήμος μας ποια κτήρια είναι καλά και ποια χρειάζονται κατεδάφιση; Ξέρει η κ Μακρή οτι εμείς δεν έχουμε τεχνική υπηρεσία αλλά βασιζόμαστε σε άλλους; Τέλος αν οι εμπειρογνώμονες του κράτους είπαν όλα κατεδαφιστέα τι άλλαξε από τότε και ρίχνουν το μπαλάκι στον Δήμο για να τους πει ποια αντέχουν ακόμα; 
Θεωρώ ότι πρέπει το θέμα να ξαναπάει στην βουλή... για να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις μιας και η υπόθεση μοιάζει σαν το μπαλάκι του πιγκ -πονγκ ..ελαφρύ, δεν μπορεί να το υπολογίσεις εύκολα και εύθραυστο. 
Σίγουρα και στον Δήμο θα είναι μπερδεμένοι με τις απαντήσεις της κ. Μακρή αλλά πριν από 10 μήνες στις ίδιες ερωτήσεις ο Δήμος μας είχε κάθετες απαντήσεις .....όλα τα κτήρια πέφτουν, σε 4 χρόνια είμαστε έτοιμοι, το κτηριολογικό δεν είναι μόνο απόφαση των διευθυντών κλπ.... Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να μας πουν με ένα δελτίο τύπου τι συμβαίνει.
Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου... δεν υπάρχει καμιά άλλη, και δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει. Το φράγμα του Σεμπρωνιώτη ή ΒΟΑΚ δεν είναι δική μας δουλειά και θα πορευτούμε ακόμα κι αν δεν μας τα φτιάξουν.. όμως δίχως Λύκεια δεν θα αντέξουμε ούτε 5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: