Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 13 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


 Ενεργειακή αναβάθμιση σε 13 Δήμους και την 7η ΥΠΕ από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «ELENA».
Προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε 13 Δήμους του νησιού και την 7η ΥΠΕ υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αρμόδιος σε θέματα ενέργειας, στα πλαίσια του έργου «INTegrated sustainable energy ACTions and projects in Crete (INTERACT in Crete)» του προγράμματος ELENA.
Μέσα από την Πρωτοβουλία ELENA (European Local ENergy Assistance), που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την ΕΕ, η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών δημόσιων αρχών για την ωρίμανση ενεργειακών έργων, την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μηχανισμών και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της Κρήτης, που αποτελεί βασική της προτεραιότητα.
Η προγραμματική σύμβαση έχει προϋπολογισμό 812.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης, και εστιάζει στην προετοιμασία και ωρίμανση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε εν συνεχεία οι φορείς να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους.
Συμμετέχοντες Δήμοι στο πρόγραμμα:
Δήμος Αρχανών Αστερουσίων
Δήμος Ηρακλείου
Δήμος Φαιστού
Δήμος Χερσονήσου
Δήμος Σητείας
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
Δήμος Αμαρίου
Δήμος Ανωγείων
Δήμος Μυλοποτάμου
Δήμος Αποκορώνου
Δήμος Πλατανιά
Δήμος Σφακίων
Δήμος Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: