Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Από την διαύγεια του Δήμου Κισάμου έτσι για να περνά η ώρα σε δύσκολες μέρες με πολύ ζέστη... 
Διαβάζω μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κισάμου που δείχνει πολλά αλλά και πως μπορούν να κινηθούν όσοι έχουν ακόμα έξω από το σπίτι τους χωματόδρομο....
O κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής  επιστολή του κ. Κ.Μ η οποία έχει ως εξής:
 Παρακαλώ όπως δεχτείτε την δωρεά κατασκευή τμήματος της αγροτικής οδοποιίας ......, σύμφωνα με τις δ/ξεις του Ν.46/2019 αρθρο 19. Η δωρεά περιλαμβάνει διαμόρφωση της οδού και ασφαλτόστρωση συνολικού μήκους 240 μέτρα και μέσου πλάτους 4,5 μέτρα.
Η κατασκευή αυτή είναι απαραίτητη για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και των περιοίκων.
Με εκτίμηση
 Κ.Μ
 Παρακαλώ για την αποδοχή της παραπάνω δωρεάς.
 
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 72 του Ν.3852/2010, το άρ.103 του Ν.3463/2006 και μετά από διαλογική συζήτηση. (να δεχτούν ή να μην δεχτούν μάλλον)
Αποφασίζει ομόφωνα
1. Αποδέχεται τη δωρεάν κατασκευή (διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση) τμήματος της αγροτικής οδοποιίας συνολικού μήκους 240 μέτρων και μέσου πλάτους 4,5 μέτρα στην περιοχή....., από τον ιδιώτη κ. Κ Μ.
2. Ευχαριστεί τον κ. Κ Μ, για την ευγενική προσφορά του.
3. Εξουσιοδοτεί τον κ. Πρόεδρο για τις παραπέρα ενέργειες

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αλλά με εξιτάρει ο τρόπος. Καλό παράδειγμα πάντως για όσους έχουν χωμάτινους δρόμους εντός και εκτός σχεδίου, μια δωρεά προς τον Δήμο και θα έχουν ένα ευχαριστήριο για την προσφορά τους.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: