Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ

  Αυτό κι αν είναι είδηση, ειδικά για μας εδώ που είμαστε καλά παιδιά φιλεύσπλαχνα και προσπαθούμε πάντα να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ειδικά αμα οι άλλοι είναι και Ευρωπαίοι. Η είδηση λοιπόν:
- Πάλευε με τις ώρες με τα κύματα για να σώσει τη σύντροφό του, και θα πληρώσει χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση του λιμενικού!

Θυμάστε τις προάλλες την κινητοποίηση στα νότια για την εξαφάνιση ενός 45χρονου και της φίλης του...λοιπόν τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους. Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.
Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Είναι Έλληνας και δεν δικαιούται να κάνει άνω κάτω τις υπηρεσίες, θα ήταν καλύτερα να μην πως τι να πάθαινε... αντιθέτως κάτι έξυπνες παχουλές κυρίες, που δεν μπορούν να περπατήσουν μιας και από το βάρος είναι συγκαμένες, εύκολα και δίχως πολλά μάλιστα ετσιθελικά μπορούν να πάρουν τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ότι τάχα κινδυνεύουν και να τρέξουμε εμείς με ασθενοφόρα-πυροσβεστικές, εθελοντές, υπάλληλους της Νατούρα και του Δήμου για να την ανεβάσουμε από την λιμνοθάλασσα του Μπάλου ως τον χώρο στάθμευσης ..για να πάρει το αυτοκίνητο της και να φύγει σαν να μην έγινε τίποτα. Εκεί πάλι τον λογαριασμό για την άσκοπη μετακίνηση, ασθενοφόρου, γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και υπαλλήλων του δήμου, την πληρώνουμε εμείς επειδή είμαστε Έλληνες. 
Ελλάς το μεγαλείο σου..... και τα δυο γεγονότα αληθινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: