Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!!!

80.000.000Ε έργα είναι προγραμματισμένα για την Κίσαμο που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει όψη ... τώρα βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και τα σχεδιαζόμενα έργα θα μας αλλάξουν προς το καλύτερο. 
- Ποιος δεν θα ήταν ευτυχισμένος ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις; Ποιος δεν θα έπαιζε πήδους χαράς διαβάζοντας οτι σε λίγα χρόνια θα έχουμε αλλάξει και θα γίνουμε αυτό που θέλουν αλλά και θέλουμε; 
Η αλήθεια είναι οτι δεν ακούμε για πρώτη φορά αυτές τις υποσχέσεις, βέβαια υπάρχει μια περίπτωση αυτή η μεταβατική περίοδος να έφτασε στο τέλος της και αναπόφευκτα να μας .. είδαν. Διαβάζοντας τα πολλά σχόλια στα διάφορα ΜΜΕ σχετικά με τις προχθεσινές εξαγγελίες διαπίστωσα οτι στον κόσμο -σε αυτόν που ασχολείται και με αυτά- υπάρχει μια δυσπιστία να τα πιστέψει. Μάλλον έχει κουραστεί να ακούει τόσα χρόνια τα ίδια, έχει κουραστεί να του υπόσχονται και να μην ξετελεύουν, έχει κουραστεί να σχεδιάζουν άλλοι ...για μας.
Ας ελπίσουμε οτι έφτασε η σειρά μας, και εδώ δεν μιλάμε για ένα έργο αλλά αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε οτι έχουμε μείνει τόσο πίσω που σε πιάνει ρίγος.... με την αδιαφορία των, αλλά και την υποχωρητικότητα μας.
Λιμάνι Κισάμου το τέταρτο λιμάνι στην Κρήτη έχει μείνει στο 1970 ακόμα... μια βόλτα στο Κολυμβάρι ακόμα και στην Παλαιόχωρα θα σας πείσει.
Κλειστό γυμναστήριο... είναι το έργο που έχει το ρεκόρ εξαγγελιών ...πάνω απο 20 τα τελευταία 20 χρόνια...
Παράκαμψη της πόλης... συχνά πυκνά, αλλά πάντα δειλά βγαίνει απο το συρτάρι των υποσχέσεων, ξανακρύβεται αμέσως για του επόμενους....
Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου, μια μαστίχα που την έχουμε σιχαθεί...
Λιμνοδεξαμενές, όλο κατασκευάζονται και όλο κάπου κολλάνε... και εμείς πιστεύουμε οτι θα έλθει αύριο, άντε μεθαύριο το νερό απο τα Νεριανά για να ξεδιψάσει ο κάμπος στη Φαλάσαρνα και στην Γραμβούσα.
Νότιοι κάθετοι.... εδώ μιλάμε για κάτι που δεν πρόκειται να δουν ούτε τα παιδιά μας, ίσως ούτε και τα εγγόνια μας...
Για τον ΒΟΑΚ θα είμαστε μέσα στον επόμενο σχεδιασμό...
Παραλιακό μέτωπο... έμεινε απο λάστιχο.
Λύκεια Κισάμου έργο κρατικό....
Ας ελπίσουμε οτι η μεταβατική περίοδος έφτασε στο τέλος για την Κίσαμο, ας ελπίσουμε οτι επιτέλους κατάλαβαν οτι έχουμε μείνει πίσω, και πρέπει να πάρουμε μπρος... 
Για την καθημερινότητα βέβαια δεν έχουμε κανένα να μας πει σε ποια περίοδος βρισκόμαστε... κι αν αυτή η μεταβατική περίοδος για τα μικρά ασήμαντα αλλά αναγκαία έφτασε και αυτή στο τέλος της και επιτέλους θα δούμε όλα όσα μας έχουν υποσχεθεί.
Εμείς βέβαια δεν έχουμε και πολλές επιλογές .. πιστεύουμε και ακολουθούμε.. είμαστε αισιόδοξοι και ευχαριστούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: