Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΟΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ !!!

 H Ένωση Ξενοδόχων Χανίων για άλλη μια φορά με επιστολή της, μάλλον μόνο προς τα ΜΜΕ και όχι εκεί που πρέπει, ζητά να εφαρμοστεί ρύθμιση στις ροές (ορδές) των τουριστών και να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών στις καλύτερες παραλίες του Νομού που τυγχάνει να είναι στην Κίσαμο. 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων λέει:
Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό Χανίων, εφιστά ξανά την προσοχή  όλων μας για τις μοναδικού κάλλους παραλίες, τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, οι οποίες είναι κάθε χρόνο πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη και σταθερά μέσα στις 50 καλύτερες του κόσμου.
Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.
Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών και φυσικά τα έσοδα να είναι ανταποδοτικά. Συγκεκριμένα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.
Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους ως επίσης και στην καλύτερη παραμονή των επισκεπτών σε αυτές τις παραλίες.
Η συγκεκριμένη πρόταση, γίνεται γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων μας για την ανάδειξη των περιοχών αυτών, ώστε να τις προστατεύσουμε και να συνεχίσουν να είναι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς του τουρισμού της χώρας μας.

Δεν ξέρω αν η επιστολή έφτασε στο Δήμο Κισάμου και Δήμο Σελίνου-Κανδάνου, αλλά αυτό το θέμα έχει ήδη κλείσει προ πολλού απο τους Δήμους, αφού απο τις ενέργειες των να αγοράζουν καθημερινά νέες ομπρέλες, να απλώνονται όλο και περισσότερο προς την θάλασσα και την Natura, να προσφέρουν σχεδόν τα πάντα .... φαίνεται οτι θέλουν να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερους ..
Βέβαια έκπληξη προκαλεί απο την μια η αδιαφορία της Ένωσης για τα χάλια των δρόμων που οδηγούν σε αυτούς τους προορισμούς, και απο την άλλη η απαίτηση της για ακριβό εισιτήριο (5-10 Ε έμαθα) μετά απο τόση ταλαιπωρία των επισκεπτών. Στον Μπάλο υπάρχει ένα τυπικό εισιτήριο το οποίο είναι ανταποδοτικό εδώ και κάμποσα χρόνια δίχως όμως να έχουμε δει ακόμα τα.. ανταποδοτικά. 
Λογικό το βλέπω να δέχονται καθημερινά παράπονα, αφού άλλο είναι να κάνεις μπάνιο με 300 άτομα που διαφημίζουν τα μέλη της, και άλλο με 5.000 που είναι η πραγματικότητα σε μια κλειστεί περιοχή όπως είναι ο Μπάλος. 
Τέλος αν οι δήμοι κάνουν αυτό που τους ζητά η Ένωση, ακριβό εισιτήριο, έλεγχο των ροών, ακριβά και οργανωμένα εστιατόρια και καφέ κλπ, θεωρώ οτι δεν σκέφτεται την αναβάθμιση και προστασία των περιοχών, αλλά κάτι άλλο που μου διαφεύγει. Μάλιστα είναι πολύ καλύτερη η πρόταση της Ντόρας για κλείσιμο των προορισμών αυτών για ένα δυο χρόνια. Γιατί μετά θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε άνετα αυτό που λέει και η Ένωση Ξενοδόχων, αλλά και ο πολύς κόσμος,  θα ρυθμίσουμε τους επισκέπτες ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε περιοχής, και θα ξέρουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε και τι να προφυλάξουμε. 
Βέβαια αυτό είναι άπιαστο όνειρο μιας και βλέπουμε οτι οι δήμοι έγιναν πλέον πολύ καλές επιχειρήσεις που δεν τους συμφέρει τίποτα απ' όλα αυτά που ζητά και η Ένωση και ο πολύς κόσμος!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: