Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Παναγιώτης Μυλωνάκης, μιας και πριν λίγες μέρες είχαμε βάλει τον άλλο σαγματοποιό του παλιού Καστελιού, τον Χαιρετάκη Αναστάση. Τα περισσότερα σαμαράδικα και χάνια,  βρισκόταν επί της Παπαγιαννάκη, τον παράλληλο της Σκαλίδη, αφού εκείνη την εποχή οι δρόμοι ήταν όλοι κι όλοι 3-4, εξάλλου αυτός ήταν και ο δρόμος του καθημερινού παζαριού ζώων. Το σαμαράδικο του Μυλωνάκη που είχε πολλά παρατσούκλια και λόγω της δουλειάς του, αλλά και λόγω του παρουσιαστικού του, ήταν δίπλα απο την γωνία που σήμερα είναι το μπακάλικο του Χριστοφοράκη. Παλιά είχε πάνω απο 3 τσιράκια και 4 τεχνίτες μιας και η τα σαμάρια ήταν απαραίτητα. Ήταν συνάμα και πεταλωτής.  
  Από μια μικρή έρευνα που σίγουρα δεν είναι και ολοκληρωμένη, εκτός απο τον Μυλωνάκη, τον Χαιρετάκη και τον Σημαντηράκη, που τους προλάβαμε υπήρχε άλλο ένα σαμαράδικο στην πόλη απέναντι απο τον Άγιο Σπυρίδωνα του Πατεράκη Θεοχάρη. Σαμαράδικο υπήρχε και στον Δραπανιά του Κοκοτσάκη αν δεν κάνω λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: